Τρ. Απρ 30th, 2024

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα με ισχυρή πλειοψηφία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υπερψηφίστηκε με ισχυρότατη πλειοψηφία η πρόταση Τσίπρα για απευθείας εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος: 4.681 σύνεδροι ψήφισαν, η πρόταση Τσίπρα πήρε 3.438 ψήφους και η πρόταση στελεχών της λεγόμενης «Ομπρέλας» για εκλογή προέδρου και ΚΕ από το συνέδριο πήρε 1.208.

Τριάντα ήταν τα λευκά, πέντε τα άκυρα.

Κατά συνέπεια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξουν πρόεδρο του κόμματος και τη σύνθεση της νέας ΚΕ στις 15 Μαίου.

Κοινός τόπος στις ομιλίες των στελεχών της 3η μέρας εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Για πρωθυπουργό σε αποδρομή έκανε λόγο η Κουμουνδούρου με αφορμή τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο βασικός εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας στη χώρα, που σιχαίνεται οτιδήποτε δημόσιο αλλά ζει από αυτό έναν αιώνα, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σηματοδοτεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη πολιτική ζωή του τόπου και καταφεύγει σε χοντροκομμένες προσβολές», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο Α. Τσίπρας ψήφισε για την εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση ή από το Συνέδριο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους.

Για ραγδαία αλλαγή του κλίματος μέσα στην κοινωνία μίλησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη

Μετά τη χθεσινή ένταση στην παρέμβαση Τσακαλώτου για το θέμα εκλογής προέδρου και Κ.Ε. σήμερα οι τόνοι ανέβηκαν για την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύνεδρος που αποδοκίμασε τον Θ. Δρίτσα και αρνήθηκε να ανακαλέσει αποπέμφθηκε από το συνέδριο.

Το σχέδιο της δεξιάς απέτυχε, τόνισε ο Χ. Σπίρτζης, ενώ η Εφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η κοινωνία ασφυχτιά από τις πολιτικές της κυβέρνησης

Οι εργασίες του 3ου συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή το απόγευμα με ομιλία του Α. Τσίπρα.