Τε. Δεκ 6th, 2023

Η κοινωνική προσφορά του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Συσσίτιο του ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Πρόκειται για μια από τις πλέον δραστήριες εθελοντικές ομάδες της Αργολίδας, μέλη της οποίας καθημερινά, ετοιμάζουν, εκατοντάδες μερίδες φαγητού για όσους κατοίκους του Ναυπλίου ( Έλληνες και αλλοδαπούς ) το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, λειτουργούν και ιματιοθήκη με ρούχα που προσφέρουν σε συμπολίτες που τα χρειάζονται.

Επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας, είναι ο εφημέριος του ναού, Ελευθέριος Μίχος και μαζί του, πολλοί εθελοντές-εθελόντριες που διαθέτουν το χρόνο τους για αυτό τον σημαντικό σκοπό.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο ΄΄ άγγελος των φυλακισμένων΄΄, όπως έχει αποκληθεί, λόγω του πολύχρονου κοινωνικού του έργου στις φυλακές της Ελλάδας, αλά και του εξωτερικού.

Όπως ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης, ΄΄ ήταν για αυτό έργο ζωής η προσφορά στους φυλακισμένους και τώρα, λόγω προβλημάτων υγείας, κλείνει ένας 40χρονος κύκλος που πιστεύει ότι θα συνεχίσουν άλλοι ΄΄.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, κάλυψε η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης , Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, εθελοντές του Συσσιτίου και πολλοί Ναυπλιώτες.

Γιάννης Γαλανόπουλος

ert.gr