Πε. Νοέ 30th, 2023

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Περιβολάκια στην Κόρινθο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε τις προηγούμενες ημέρες πολυνομοσχέδιο στην βουλή και ετοιμάζεται να το ψηφίσει μαζί με την ΝΔ και άλλους πρόθυμους την Δεύτερα 15/1/2018. Το πολυνομοσχέδιο – μαμούθ,  είναι ένα νομοσχέδιο υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Περιέχει διάταξη που βάζει μεγάλα εμπόδια, μέχρι του σημείου της κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας. Σε μια περίοδο που επικρατεί εργασιακή ζούγκλα, που η δημοκρατία των αφεντικών σταματά έξω από τις μάντρες τον εργοστασίων, είναι πρόκληση να λένε ότι το κάνουν για εκδημοκρατισμό του δικαιώματος στην απεργία, αυτοί που δεν κυβερνούν με το 51 %.

Επίσης το πολυνομοσχέδιο περιέχει επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, τσεκούρι στα επιδόματα, γενίκευση των πλειστηριασμών, νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου. Αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η «μεταμνημονιακή» εποχή θα είναι για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, που θα εξακολουθεί να ματώνει.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ε.Κ. Κορίνθου την Πέμπτη 11/01/18, η παράταξη της ΔΑΣ που στηρίζει το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, κατέθεσε πρόταση για έκτακτη σύσκεψη των σωματείων τις δύναμης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για να συζητηθεί και να αποφασιστεί η απάντηση που πρέπει να λάβει το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα από τους εργατοϋπάλληλους του νομού.

Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης, με διάφορες αστείες δικαιολογίες, ενώ αποφάσισαν δίωρη στάση εργασίας 5 με 7 το απόγευμα τις Δευτέρας 15/1 για τα «μάτια του κόσμου».

Η εργατική τάξη του νομού μας ας βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Θέλουμε εργατικές οργανώσεις, γλάστρες; Θέλουμε ΓΣΕΕ που αρνείται να πάρει απόφαση για απεργία την ώρα που προσπαθεί κυβέρνηση και κεφάλαιο να καταργήσουν την απεργία; θέλουμε Εργατικά Κέντρα και σωματεία, με την λογική της ΓΣΕΕ; Που οι αποφάσεις τους, αν παίρνουν ποτέ, είναι κενό γράμμα; Που δεν κάνουν τίποτα για να τις υλοποιήσουν και δεν απαντούν στην ανάγκη για ενημέρωση, οργάνωση, κινητοποίηση με αιτήματα σύγχρονα, με βάση τις ανάγκες μας και όχι τις αντοχές τις οικονομίας και τις αναπτύξεις των κερδών των λίγων.

Κατά την γνώμη μας όλες αυτές οι ηγεσίες έχουν ευθύνη για την δύσκολη θέση που βρίσκεται η εργατική τάξη της χώρας σήμερα. Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους να συσπειρωθούν και να ζωντανέψουν με τη συμμετοχή τους τα πρωτοβάθμια σωματεία. Να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια. Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στις 15/1/2018 στις 18,30 στα Περιβολάκια στην Κόρινθο.

Η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου