Σα. Ιούλ 13th, 2024

Χειροτονία νέου διακόνου απο τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο ανήμερα των Τριών Ιεραρχών (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εχθές Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τιμώντας την μνήμη των Τριών Ιεραρχών,

προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, τέλεσε πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο με την συμμετοχή πλήθους κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας. Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους και κυρίως για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο, την Εκκλησία, τις Επιστήμες και την Παιδεία τονίζοντας με έμφαση ότι η προσφορά αυτή δεν νοείται επ’ ουδενί τρόπο και για κανέναν άδολο σκοπό να δοθεί στην λήθη ή ακόμη χειρότερα στην ανυποληψία.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας και εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, αποτελούμενου συν τοις άλλοις και από εκπαιδευτικούς και μαθητές, χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Ευάγγελο Κυνηγάρη του Αθανασίου, έγγαμο, καταγόμενο εκ του χωρίου Άγιος Ιωάννης Κορινθίας, απευθυνόμενος προς τον Χειροτονούμενο επεσήμανε την σπουδαιότητα, την αξία και την τεράστια πνευματική ευθύνη του απέναντι στο Μέγιστο της Ιεροσύνης Υπούργημα, αλλά ταυτόχρονα και τον σεβασμό και την τιμή που οφείλουν οι πιστοί να του αποδίδουν. Ο Ιερεύς του Κυρίου είναι αυτός που στέκεται ανάμεσα στον Θεό και στους ανθρώπους, μεταδίδοντας την χάρη και την Ευλογία Του σε αυτούς. Και ο Ποιμενάρχης μας κατέληξε τις νουθεσίες του προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο τονίζοντας την αναγκαιότητα να επιτελεί την διακονία του με την ίδια θέρμη, από την αρχή έως το τέλος της έχοντας ως παντοτινό πρότυπό του τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν όλων των Εκπαιδευτικών της πόλεως μας στην «Τζάφειο Αίθουσα» εντός του περιβόλου του Ι. Καθεδρικού Ναού του Απ. Παύλου.