Πε. Μάι 2nd, 2024

Από συνωστισμό τα περισσότερα κρούσματα-Εστία μετάδοσης ακόμη ένας γάμος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς οι συνωστισμοί παραμένουν το μεγαλύτερο πρόβλημα,  παρά τις οδηγίες και τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Νέο κρούσμα σε γάμο στη Λάρισα

Χθες Δευτέρα ανακοινώθηκαν 77 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, και από αυτά τα 10 είναι εισαγόμενα. Τα υπόλοιπα εντοπίζονται: 28 σε Αττική, 9 στον Έβρο (συνδέονται με το γάμο της Αλεξανδρούπολης), 7 Θεσσαλονίκη, 5 στην Κέρκυρα, 4 σε Καβάλα, 3 στην Κορινθία, από 2 σε Εύβοια, Κυκλάδες και Χανιά, και από ένα (1) σε Ευρυτανία, Ηράκλειο Κρήτη, Λέσβο, Μαγνησία, και Πέλλα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 4.736 και των θανάτων  στους 210.

Σε εστία μετάδοσης κορονοϊού εξελίσσεται ακόμη ένας γάμος στη χώρα μας, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, καθώς μετά την αρχική ανακοίνωση μιας θετικής γυναίκας, άλλοι 8 παρευρισκόμενοι βρέθηκαν πως είναι φορείς του ιού. Ανησυχία προκάλεσε και το γεγονός, ότι ανάμεσα στα περιστατικά του ιού, βρέθηκε και ένα μωρό μόλις 1,5 έτους.

Από σήμερα και μέχρι τις 18 Αυγούστου, η μάσκα γίνεται υποχρεωτική για τους επιβάτες των πλοίων σε όλους τους χώρους και  στα εξωτερικά  καταστρώματα, ενώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα και περιορισμούς στα νυχτερινά κέντρα.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση,  σύμφωνα με την οποία, οι εργάτες γης που φεύγουν από τη χώρα, δεν έχουν δικαίωμα επιστροφής μέχρι νεοτέρας.

Σήμερα στις 10  το πρωί θα βρίσκεται εκ νέου στην Καβάλα   κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να συνεχιστεί η ιχνηλάτηση σε συγγενείς και φίλους ανθρώπων που ήδη  έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν περίπου 200 τεστ . Mετά από σύσκεψη του περιφερειάρχη με τους δημάρχους της περιοχής για προληπτικούς λόγους  αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της τρέχουσας εβδομάδας των φεστιβάλ  Cosmopolis και Φιλίππων. Επίσης αναστέλλεται μέχρι τις 16 Αυγούστου  η λειτουργία δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων στους δήμους Καβάλας και Παγγαίου .Αποφασίστηκε επίσης  η χρήση μάσκας για όλους και στις λαϊκές αγορές. Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε συγκεκριμένες εστίες  και οι Αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη παρά τον αυξημένο αριθμό των περιστατικών.

Στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης γέννησε τα ξημερώματα της Δευτέρας η 39χρονη από τη Βέροια που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Το βρέφος, ένα κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών, υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό και αναμένεται το δεύτερο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Η 39χρονη νοσηλεύεται σε καλή κλινική κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» και η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωση της, συγχαίρει το ιατρικό, μαιευτικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β’ Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α’ Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού. Θετική στον ιό βρέθηκε και μία εργαζόμενη στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ενώ κρούσμα  βρέθηκε και στον Δήμο της πόλης.  Παράλληλα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων από τον γάμο που μετατράπηκε σε εστία μόλυνσης.

Κρούσμα σε γάμο βρέθηκε και στη Λάρισα  καθώς απο τα τρία τελευταία που εντοπίστηκαν στην περιοχή το ένα ανήκει σε προσκεκλημένο σε γαμήλια τελετή. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει διασπορά του ιού. Το άλλο κρούσμα αφορά γιατρό που εργάζεται στο νοσοκομείο της Λάρισας. Αμέσως έγινε απολύμανση των χώρων του νοσοκομείου ενώ ακολούθησε και ιχνηλάτηση των επαφών της γιατρού.  

ert.gr