Κυ. Μάι 5th, 2024

Βουλή: Σήμερα στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” η πολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Για την Προστασία της Εργασίας - Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» - Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας - Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής», Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 απαντά στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Θέμα της ερώτησης: «Θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;».

Σχολιάζοντας την επίκαιρη ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε πει ότι «η ερώτηση θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο!», προσθέτοντας πως είναι: «Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δεν γίνεται να κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει. 15.000 νεκροί. 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς, να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο και ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη όταν η πανδημία θερίζει» και πως «η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε κείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για θλιβερή, πολιτικά και ηθικά, πολιτική εκμετάλλευση των ανθρώπινων απωλειών από τον κορονοϊό.