Πε. Μάι 2nd, 2024

Δ. Αχαΐα: Ανέβηκε η στάθμη του νερού στην Καλογριά – Απεγκλωβίστηκαν άτομα από τα σπίτια τους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τρία άτομα απεγκλώβισε νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τα σπίτια τους σε Καλόγρια και Μετόχι. Οι δύο γυναίκες και ο άνδρας είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Η καταρρακτώδης βροχή -η οποία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα- προκάλεσε πολλά προβλήματα στα δυτικά της Αχαΐας, καθώς ανέβηκε η στάθμη του νερού στο Μετόχι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και αγροικίες.

Λόγω του όγκου του νερού οι κάτοικοι δε μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.  Κινητοποιήθηκε άμεσα και η 6η ΕΜΑΚ ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 οχήματα και 4 άνδρες της πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, ολόκληρη η περιοχή από τον Άραξο μέχρι την παραλία της Καλόγριας έχει μετατραπεί σε λίμνη. Οι αγροτικοί δρόμοι, τα γεφύρια, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και ηλεκτροφωτισμού έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο Δήμος ασκεί κάθε δυνατή παρέμβαση, όπως αναφέρει, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υπάρξουν αποζημιώσεις για αυτή την κατηγορία των πληγέντων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, αναμένεται εντός της ημέρας να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

ertnews.gr