Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δ. Βέλου-Βόχας: Ο μοναδικός δήμος της Κορινθίας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δήμος Βέλου-Βόχας: Ο μοναδικός δήμος της Κορινθίας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”

Μια πολύ σημαντική υποστήριξη για τις εργαζόμενες οικογένειες

– Μια ακόμα επιτυχία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένας νέος θεσμός για την υποστήριξη των εργαζόμενων οικογενειών, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στον δήμο μας από την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022. Ο δήμος μας αποτελεί τον μοναδικό δήμο της Κορινθίας και έναν από τους ελάχιστους της Πελοποννήσου, στον οποίον θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Η ένταξη του δήμου μας στο νέο αυτό πρόγραμμα αποτελεί την ευόδωση των προσωπικών προσπαθειών τόσο του Δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου, όσο και της προέδρου του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρίας Καλλίρη, οι οποίοι έθεσαν ως προτεραιότητα την υποστήριξη των εργαζόμενων γονέων, αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών με την δωρεάν φροντίδα των βρεφών και νηπίων, με στόχο την εξισορρόπηση και τη βελτίωση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε επόμενη φάση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», ανοίγει την Τρίτη, στις 29 Μαρτίου 2022 και εκεί θα μπορούν να εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξασφάλιση του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς” .

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας», τόνισε «εξασφάλισαν ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα ενισχύσει έμπρακτα και αποτελεσματικά τους γονείς που εργάζονται μέσα σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα για την άψογη συνεργασία που έχουμε, τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και σε μια σειρά άλλων θεμάτων κοινωνικής πολιτικής που  απαιτούν λεπτούς και ευαίσθητους χειρισμούς.

Ο δήμος μας έχει αποδείξει ότι θέτει τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής πολύ ψηλά στην ατζέντα του και σ’ αυτήν την προσπάθειά του έχει βρει έναν πολύτιμο συνεργάτη στο πρόσωπο της κας Συρεγγέλα. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό» κατέληξε.