Σα. Απρ 27th, 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην Αρκαδία 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστικό έγγραφο.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σχεδόν -8- κιλά κάνναβης.

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την 15.6.2023, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, -5- ημεδαποί, ηλικίας από 26 έως 56 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστικό έγγραφο.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2023 έως και την 15.6.2023, όπου διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Τρίπολης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 56χρονος συλληφθείς.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, όριζε στα λοιπά μέλη, συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ως εκ τούτου, οι δράστες διατηρούσαν διαμέρισμα, ως «καβάντζα», το οποίο χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά, για την αποθήκευση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7.846- γραμμαρίων,
  • -2-  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -20- εκατοστά περίπου,
  • όχημα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • -3- ζυγαριές ακριβείας,
  • -10- κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος αντικείμενων σχετικών με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -148.000- ευρώ. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη 53χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, συνολικού βάρους -95- και -27,7- γραμμαρίων, αντίστοιχα, ενώ όπως προέκυψε, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.