Πα. Μάι 3rd, 2024

Επεισοδιακή καταδίωξη διαρρηκτών στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επεισοδιακή καταδίωξη 4 νεαρών σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου, στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ αυτοκίνητο, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από σταθμευμένο όχημα, κάποια εξαρτήματα. Ωστόσο, λόγω της παρατηρητικότητας των διερχόμενων οδηγών, έγιναν αντιληπτοί και άμεσα δόθηκε σήμα στους κοντινούς σταθμούς για να τους εντοπίσουν.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04-02-2022 κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στην Περιφερειακή Οδό με κατεύθυνση προς τα δυτικά το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών και ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία οι δράστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν απέρριψαν επί του οδοστρώματος τα κλοπιμαία, τελικώς όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας από 18 έως 25 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 28 Ιανουαρίου του 2022 διέπραξαν επιπλέον οκτώ (8) διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων, από πυλωτές οικοδομών ή χώρους στάθμευσης, σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας από αυτά πλήθος εξαρτημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού (προφυλακτήρες, καπό, μπαταρίες τιμόνια με αερόσακους, ταμπλό, οθόνες αφής κ.α.).