Δε. Μάι 6th, 2024

ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ομοσπονδιακοί πράκτορες των ΗΠΑ έχουν ήδη κατασχέσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες προστασίας τύπου «3Μ- N95», οι οποίες προορίζονται για υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοιό στην πρώτη γραμμή.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, κατά τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων μασκών που βρέθηκαν σε αποθήκη ανατολικής ακτής κατά τη διάρκεια εφόδων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί της Εσωτερικής Ασφάλειας είχαν διερευνήσει υποθέσεις σε πέντε πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όπως είπε, περαιτέρω έφοβοι αναμένονται τo επόμενο διάστημα.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Stolen Promise», η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο από την Εσωτερική Ασφάλεια και τους κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς για τη διερεύνηση της απάτης που σχετίζεται με το Covid-19.

Οι ερευνητές ενημέρωσαν επίσης περίπου 6.000 δυνητικά θύματα σε τουλάχιστον 12 πολιτείες,
συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, ιατρικών εγκαταστάσεων και άλλων φορέων που ενδέχεται να έχουν αγοράσει από αγνώστους προτρέποντάς τους να σταματήσουν να τις χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, ενθάρρυναν το ιατρικό προσωπικό και τις εταιρείες να μεταβούν στον ιστότοπο της εταιρείας 3Ms για συμβουλές σχετικά με τον εντοπισμό πλαστών μασκών.

«Όχι μόνο δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, πόσο επικίνδυνο είναι να εκτεθεί ένα άτομο χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό; Δεν έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα », τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.

Πηγή: protothema.gr