Τρ. Απρ 30th, 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: ΤΙ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-33.png

ΤΙ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

του ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ, υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Κορινθίας.

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας δυο σκέψεις εν όψει των επερχόμενων εκλογών.
Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 αναμένεται να επισφραγίσουν το πολύ θετικό για τη ΝΔ και τη χώρα αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Η ικανοποίηση των στελεχών, των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αυτό που δεν είναι σε καμία περίπτωση καλοδεχούμενο είναι ο ρεβανσισμός και η αλαζονεία προς τους ηττημένους. Δεν το επιτρέπει ούτε ο Πρόεδρός μας, ούτε η πολιτική μας παιδεία . Άλλωστε, ‘αρχή άνδρα δείκνυσι’.

Όμως, αν κοιτάξουμε βαθύτερα στο αποτέλεσμα, θα δούμε ότι αυτός που ηττήθηκε δεν ήταν υπό στενή έννοια ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός που κέρδισε δεν ήταν υπό στενή έννοια η ΝΔ.

Η πρωτοφανής για αξιωματική αντιπολίτευση συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ήττα μιας ολόκληρης σχολής πολιτεύεσθαι. Είναι η τιμωρία από τον ελληνικό λαό μιας σειράς χαρακτηριστικών, που, ανεξάρτητα αν έγιναν παραδεκτά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν για όλους εμάς τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως χρώματος, μια βαρύτερη κληρονομιά πολιτικής υπευθυνότητας.

Η πολυφωνία σε σοβαρά ζητήματα, η έλλειψη μιας σαφούς πολιτικής γραμμής, η έλλειψη εξειδικευμένου προγράμματος θεματικά και ανά περιοχή. Η αμεριμνησία της απλής αναλογικής χωρίς την ανάλογη κουλτούρα, η εμμονή με ζητήματα ατζέντας που φάνηκε ότι δεν απασχολούν καθόλου την καθημερινότητα των πολιτών. Ορισμένη τοξικότητα -από ευάριθμα πλην ηχηρά πρόσωπα-, η αναδρομή σε τραυματικά για την κοινωνία βιώματα της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (όπως η υπερφορολόγηση), η καθήλωση σε ψυχολογία 2012 όταν η χώρα έχει προχωρήσει σημαντικά. Η μονολιθικότητα της εσωτερικής δομής ενός κόμματος, το αρνητικό αφήγημα, καθώς και άλλα πολλά στοιχεία, είναι αυτά που ηττήθηκαν, όλα μαζί και το καθένα χωριστά.

Αντιθέτως, αυτό που κέρδισε ήταν η κοστολογημένη προσέγγιση στο οικονομικό πρόγραμμα, η εμμονή στα παραδοτέα, τα συγκεκριμένα αφηγήματα εντός του υπευθύνως διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου, η θετική προσέγγιση που τόσο χρειάζεται η κοινωνία μας.
Η προσήλωση στο καθήκον, η θέαση των απανωτών κρίσεων ως ευκαιριών, τα απτά και χειροπιαστά μέτρα, η βιωματική κανονικότητα και η αισιοδοξία που επέστρεψε στον κόσμο.

Και ειδικά στην Κορινθία, επιβραβεύτηκε στο πρόσωπο των βουλευτών της ΝΔ και το προσωπικό έργο του καθενός.

Αυτά επιβράβευσε ο κόσμος και αυτά συνεχίζει να επιθυμεί. Και είναι καθήκον σε όλους εμάς, ανεξάρτητα αν θα βρεθούμε στην επόμενη Βουλή ή όχι, να χτίσουμε πάνω σε αυτήν τη θετική κληρονομιά, να γίνουμε πιο απαιτητικοί από τους εαυτούς μας, να μην επιτρέψουμε απολύτως καμία αλαζονεία και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε μια παράταξη που συναισθάνεται το ιστορικό της χρέος χρόνια τώρα.

Δεν επιθυμούμε να κανιβαλίσουμε κανέναν. Τα κόμματα κάνουν λάθη. Αλάνθαστος είναι μόνο όποιος δεν δρα. Έχει περάσει και η ΝΔ περιόδους εσωτερικής περισυλλογής μετά από ήττες. Καλούμε, όμως, το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα επί προσωπικού, να αντλήσει τα αναγκαία διδάγματα από την ήττα. Σημασία έχει να αποδεικνύεται κανείς αρκετά θαρραλέος, ώστε να κοιτάξει τον καθρέφτη του με παρρησία και να κάνει την αναγκαία αυτοκριτική. Και αυτό είναι πέρα και πάνω από συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι ζήτημα νοοτροπίας χώρου. Ως τώρα, πάντως, δεν φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αυτοκριτικής που απαιτείται.

Για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, πάντως, για τη ΝΔ ‘μήνυμα ελήφθη’. Προχωρούμε συλλογικά, με περισσότερη όρεξη και ορμή, για μια ακόμα καλύτερη Ελλάδα. Σε αυτήν την πορεία, καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη μαζί μας. Η ιδρυτική μας διακήρυξη του 1974 μιλάει για ένα κόμμα που υπερβαίνει τις παραπλανητικές ταμπέλες του Κέντρου, της Αριστεράς και της Δεξιάς. Μιλάει για γνήσια πατριωτική παράταξη. Μιλάει για πράξεις και όχι για λόγια. Αυτό ανταμείφθηκε, οι πράξεις, αυτό μας τάσσεται εκ νέου ως καθήκον.

Σας υπενθυμίζω ότι ο αγώνας για την καλύτερη Ελλάδα του αύριο δεν έχει τελειώσει. Οι εκλογές είναι μπροστά μας, η κάλπη είναι άδεια, τίποτα δεν είναι δεδομένο, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της ψήφου του ακέραιο εκ νέου, καμιά ψήφος δεν περισσεύει και η μόνη ρεαλιστική προοπτική σταθερής διακυβέρνησης της χώρας είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την οποία απαιτείται αυτοδυναμία, καθαρή εντολή, εστίαση στις θετικές προγραμματικές επιλογές και όχι σε κόμματα άγονης διαμαρτυρίας ή “μιας χρήσης”, που περνούν από τη Βουλή μόνο για να αποτυπώσουν μια στιγμιαία συναισθηματική προσέγγιση.

Η συνέχεια της χώρας είναι πολύ υπεύθυνη υπόθεση και είναι υπόθεση όλων μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.