Πε. Μάι 2nd, 2024

Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πέθανε ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, σε ηλικία 70 ετών λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου καθώς το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και υπέστη ανακοπή ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη με την ιδιαίτερη βραχνάδα στη φωνή και τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο λαϊκό τραγούδι. Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ενώ σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.