Κυ. Απρ 28th, 2024

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης 100 και 120 δόσεων άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Τι είπε;

«Παράθυρο» για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega, o ΥΠΟΙΚ μίλησε και για παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Η ρευστότητα προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις από την αρχή της κρίσης υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος και στις τελευταίες εκταμιεύσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν υποβάλει αιτήσεις 380.000 επιχειρήσεις για περίπου 1,9 δισ. ευρώ και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 320.000 επιχειρήσεων 1,53 δισ. ευρώ.

Η προθεσμία, όπως είπε, λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση.

«Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021, θα βοηθήσουμε πάρα πολύ τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και το συνολικό ύψος των μέτρων που προβλέπεται για να βοηθήσουμε την κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021 ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ».

Ρυθμίσεις χρεών

Σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sputniknews.gr, ο ίδιος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που έχουν ήδη νομοθετηθεί και οδηγούν στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με όσα έχουμε ανακοινώσει».

Νέα ρύθμιση για 100 και 120 δόσεις;

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για  100 και 120 δόσεις, ο κ. Σταϊκούρας είπε:

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες και ανάλογα θα αντιδράσουμε. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών είναι εδώ για όσο χρειαστεί και για ό,τι χρειαστεί. Έχουμε χτίσει τα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία. Μετά από ένα, δύο ή τέσσερις μήνες, βλέποντας την κατάσταση στην πραγματική οικονομία θα πράττουμε ανάλογα. Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Ολοκληρώνοντας, ο ίδιος επεσήμανε πως ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός θα αποφευχθεί μέσω σοβαρότητας, υπευθυνότητας, διορατικότητας αλλά και δημοσιονομικής ευελιξίας.