Πα. Απρ 26th, 2024

”Πνίγηκε” Μεσολόγγι και Ναύπακτος (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο έλεος της νέας κακοκαιρίας ξανά η Ναύπακτος η οποία μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκε πάλι σε… Λιμνούπολη.

Η Ναύπακτος βρέθηκε στο μάτι της έντονης βροχόπτωσης με επίκεντρο την οδό Καλυδώνος. Ο δρόμος πλημμύρισε από τα νερά της βροχής και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα προκειμένου να αντλήσουν τα συσσωρευμένα νερά.

Σοβαρά, ωστόσο, προβλήματα παρατηρούνται και στα ορεινά της Ναυπακτίας με τα μεγαλύτερα στην περιοχή της Πυλλήνης, στην Γαβρολίμνη, αλλά και σε εκείνη της Τρικόρφου του δήμου Ναυπακτίας.

Δείτε σχετικά βίντεο και φωτογραφίες:

Σε όλα τα σημεία έσπευσαν μηχανήματα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ έχουν γίνει τρεις κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια. 

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 20 κλήσεις στο Μεσολόγγι για αντίστοιχα προβλήματα.

Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ο καιρός μετέτρεψε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια στο κέντρο του Μεσολογγίου σε… λίμνη! Όλα πλημμύρισαν λόγω της νέας νεροποντής που έπληξε την πόλη, το μεσημέρι της Δευτέρας, 28.09.2020.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε «λίμνη», με το νερό να δυσχεραίνει την κίνηση των αυτοκινητών, κάνοντας παράλληλα αδύνατη τη μετακίνηση πεζών.

“Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στους δόμους της πόλης είναι τραγική χωρίς εννοείται να ξέρουμε τι ζημίες έχουν υπάρξει σε καταστήματα, υπόγεια, ισόγεια, σχολικές μονάδες. Όλα τα φρεάτια της πόλης είναι ανενεργά να το πω κομψά. Η νεροποντή αυτή στο μεταξύ ηταν και η χαριστική βολή για την ήδη κατεστραμμένη αγροτική παραγωγή του δήμου μας (βαμβάκι, εσπεριδοειδή, καλαμπόκια). Ανυπολόγιστη καταστροφή. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε ότι πρέπει να συμβαδίσουμε με την κλιματική αλλαγή και όσα αναγκαία πρέπει να γίνουν για τις υποδομές της πόλης” αναφέρει δημότης.

Δείτε τις εικόνες από το Μεσολόγγι

Πηγή: agriniosite.gr, nafpaktianews.gr , newsit.gr