Σα. Απρ 27th, 2024

Πρεμιέρα σήμερα για τα απογευματινά χειρουργεία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σήμερα Τρίτη κάνουν «πρεμιέρα» τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία και όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους θα δώσουν το παρών.

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό που θα ανοίξει την αυλαία των χειρουργείων σήμερα το απόγευμα στις 16:00 και θα ακολουθήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» στις 17:00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στα χειρουργεία που θα γίνουν στο «Παπαγεωργίου» συμπεριλαμβάνονται ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι θα υποβληθούν σε αφαίρεση βουβωνοκήλης.

Παράλληλα όμως με το «Παπαγεωργίου και το «ΑΧΕΠΑ», έτοιμα είναι ακόμη πέντε νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα τα απογευματινά χειρουργεία.

Όπως επιβεβαιώθηκε σε μεγάλη τηλεδιάσκεψη που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων την περασμένη Παρασκευή, τις χειρουργικές τους αίθουσες και εκτός του πρωινού ωραρίου ανοίγουν αυτή την εβδομάδα: «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, ΑΧΕΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», «Σωτηρία», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».