Πε. Μάι 2nd, 2024

Πυροτεχνήματα στην Αθήνα και Ρουβάς, για την υποδοχή του 2022

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα μεγάλο πάρτυ για το καλωσόρισμα του χρόνου.

Ολόκληρη η Ελλάδα γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους με χαρά και ευχές για μια όμορφη χρόνια. Οι μεγαλύτερες πόλεις έκαναν εκδηλώσεις με ή χωρίς κόσμο (λόγω των νέων μέτρων για την πανδημία) χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ενθουσίασαν ή ήταν λιγότερο εντυπωσιακές.

Αφού σχεδόν όλες οι μέρες του Δεκεμβρίου όπως πάντα είναι γεμάτες με γιορτινές συναυλίες, παιδικές και μη – θεατρικές παραστάσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την πόλη, ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου πιο εντυπωσιακά από ποτέ, όπως του αξίζει. Ο λόφος του Λυκαβηττού πλημμύρισε με γιορτινά φώτα και μουσικές, και φυσικά άπειρο περαστικό κόσμο.

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ο ιστορικός λόφος απήχησε τη μουσική με τη φωνή του Σάκη Ρουβά λέγοντας τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, και τις γιορτινές μελωδίες που αγαπάμε. Παρουσιάστηκαν επίσης κάποια τραγούδια σε διαφορετικούς και πρωτότυπους τόνους τζαζ για να βάλουν τους πάντες στο πνεύμα της γιορτής αυτής. Μια εντυπωσιακή συναυλία κόστους πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ για να αποχαιρετήσουν όλοι το έτος 2021 όσο πιο ευχάριστα και όμορφα γίνεται παρόλο που λόγω της κατάστασης της πανδημίας δεν επιτρεπόταν το κοινό.

Η υπαίθρια σκηνή με οικοδεσπότη τον σούπερ σταρ  Σάκη Ρουβά υποδέχτηκε τον δήμαρχο Αθηναίων, τον Κώστα Μπακογιάννη καθώς και την χορωδία παίδων από την “Κιβωτός του κόσμου” για να μετρήσουν μαζί αντίστροφα για το τέλος και αυτού του χρόνου. Ο δήμαρχος έκανε μια ευχή από την καρδιά του και ενώπιον όλων, που θα μπορούσε να ισχύει από όλους μας και για όλο τον κόσμο αποχαιρετωντας έναν ακόμη δύσκολο χρόνο. Αφήνοντας πίσω όλες τις κακές στιγμές και απώλειες, ευχήθηκε ολοι μας να μη σταματάμε ποτέ να έχουμε πίστη και ελπίδα, υγεία για ολόκληρο τον κόσμο και συμπόνια για τον συνάνθρωπό μας τους δύσκολους καιρούς που περνάμε τα τελευταία χρόνια.

Μετά από αυτό και αφού το ρολόι έδειξε 12 και σήμανε την νέα αρχή και την καινούργια σελίδα με τίτλο: Έτος 2022, και πλημμύρισε με λαμπερά φώτα και πυροτεχνήματα η Αθήνα σε ένα αξέχαστο θέαμα που φυσικά, προβλήθηκε στην τηλεόραση σε ολόκληρη την Ελλάδα (από τη συχνότητα της ΕΡΤ1), όπως και σε ψηφιακή πλατφόρμα (στο ertflix.gr) μεταφέροντας την χαρά σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν να το παρακολουθήσουν αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν.