Πε. Μάι 9th, 2024

Π. Πελοποννήσου: Αναβρασμός στη ΝΔ για τον “κολλητό” του Σαμαρά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προς λύση (;) οδεύει σιγά σιγά ο «γρίφος» με τις  υποψηφιότητες για την Π. Πελοποννήσου, μετά τις ανατροπές στο «χάρτη» των υποψηφίων, ωστόσο το κλίμα παραμένει τεταμένο κα παρασκηνιακό, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τη ΝΔ.

Η τελευταία εξέλιξη με την απόσυρση της υποψηφιότητας του Κώστα Βλάση για τη ΝΔ, έφερε εξελίξεις και το  «σύστημα» Σαμαρά φαίνεται να καταλήγει στον Δημήτρη Πτωχό (φωτο), στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Οι πληροφορίες λένε ότι για την επιλογή του Δημήτρη Πτωχού, δόθηκε «πράσινο φως» και από τον Μητσοτάκη (κατ’ εντολή Σαμαρά) που τον κάλεσε στο γραφείο του και μίλησε μαζί του.

Επόμενο βήμα, να βρεθεί τρόπος ώστε να μπει στην άκρη ο νυν Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με πληροφορίες να λένε ότι τις επόμενες ημέρες θα του ζητηθεί από το Μαξίμου να κάνει πίσω για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Παρόλα αυτά, ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, που έχει μιλήσει δημοσίως για την υποψηφιότητά του, δείχνει να επιμένει, προβάλλοντας μάλιστα παντού το έργο του!

Σενάρια που ήθελαν τον Παναγιώτη Νίκα να τοποθετείται ως Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο υπουργείο, για να εγκαταλείψει την προσπάθεια να ηγηθεί εκ νέου συνδυασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαψεύδονται από τοπικές «πηγές».

Επικρατεί αναβρασμός και στην περιοχή, ο «διχασμός» στη ΝΔ βρίσκεται επί θύραις και καταγγέλλονται μεθοδεύσεις και «μαγειρέματα»!

Κάποιοι καταγγέλλουν προσπάθειες «Σαμαροποίησης» της Περιφέρειας, ενώ πληροφορίες λένε ότι πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νίκα (διψήφιος αριθμός), αρνούνται να μετακομίσουν σε ένα νέο σχήμα, με επικεφαλής τον Δ. Πτωχό.

Οι ίδιες «φωνές» λένε ότι αυτή την κατάσταση, το μόνο που θα επιφέρει είναι η ισχυροποίηση του Π. Τατούλη, ο οποίος δείχνει να λαμβάνει (εκτός  όλων των άλλων) και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία του Δημήτρη Πτωχού και οι “πλάτες” στον Σαμαρά

Ο Δ. Πτωχός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μικρή σε αριθμό επιτελική ομάδα που στήριζε και προωθούσε την υποψηφιότητα του Σαμαρά για την προεδρία της Ν.Δ. μετά τις εθνικές εκλογές του 2009. Στο βιογραφικό του που φιλοξενήθηκε κάποια στιγμή στο site της Νέας Δημοκρατίας στον «χώρο» της Γραμματείας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας, της οποίας ήταν επικεφαλής, αναφέρονταν τα εξής: «Ο Δρ. Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Ερευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης Επιχειρησιακή Ερευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης».

Η σχέση του Δημήτρη Πτωχού με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν και είναι ιδιαίτερα στενή αφού κατά την διάρκεια της Πρωθυπουργίας είχε τον ειδικό και κρίσιμο ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στην τρόικα και τον πρωθυπουργό.

Ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ήταν ο Παύλος Πτωχός, ο πατέρας του Δημήτρη, ο οποίος είχε τελειώσει το Πολυτεχνείο το 1974 και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στήσει ένα τεχνικό γραφείο που πήγε καλά. Μάλιστα ο ίδιος ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εκλέχθηκε δήμαρχος Μεσσήνης, διετέλεσε αντινομάρχης, ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, του Πάμισου. Ο Παύλος Πτωχός δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά τα παιδιά του, με βάση τη δική του μαγιά, έφτιαξαν το 2006 μια εταιρεία που διακρίθηκε στην αγορά της οικιστικής ανάπτυξης.

www.aftodioikisi.gr