Σα. Απρ 27th, 2024

Συνελήφθησαν εννέα άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά, ενώ τέσσερις εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται και για σύσταση συμμορίας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -30- γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (5.7.2023) το πρωί σε περιοχές της Λακωνίας, -9- ημεδαποί, -8- άνδρες, ηλικίας από 28 έως 59 ετών, καθώς και μία 28χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ τέσσερις εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται και για σύσταση συμμορίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιηθήκαν στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικών επιχειρήσεων από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και Μεσσηνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Αργολίδας.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2023 έως και χθες (5.7.2023), ο 31χρονος, 48χρονος, 56χρονος και η 28χρονη συγκρότησαν συμμορία η οποία δραστηριοποιούταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της συμμορία, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η δράση των υπόλοιπων -5- συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, αποθήκες και λοιπούς χώρους των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -33- γραμμαρίων,
  • -8- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων, περίπου,
  • -3- συγκομισμένα δενδρύλλια κάνναβης, 
  • -6,5- ναρκωτικά δισκία,
  • σπόροι κάνναβης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -8- κινητά τηλέφωνα,
  • -3- οχήματα και -1- δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
  • πλήθος χρυσαφικών και το χρηματικό ποσό των -1.600- ευρώ, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.