Πε. Μάι 2nd, 2024

Σε ασθενείς σε Ελλάδα και Ιταλία θα δοθούν τα όργανα του 23χρονου Ιάσονα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους θα δώσει η γενναία απόφαση της οικογένειας του άτυχου 23χρονου Ιάσονα να δωριστούν τα όργανά του. Ο Ιάσονας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή με υπηρεσιακό όχημα συνοδείας της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, όλα τα μοσχεύματα θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα με εξαίρεση τους πνεύμονες που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ιταλία. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων έγινε πριν λίγες ώρες με επίσκεψη γιατρών του «Ωνασείου» και του «Λαϊκού» στον «Ευαγγελισμό».

Υπενθυμίζεται, πως οι εν λόγω μεταμοσχεύσεις θα γίνουν μετά τη γενναία απόφαση των οικείων του να δωρίσουν τα όργανα του 23χρονου Ιάσονα, όταν αντιλήφθηκαν πως η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Σημειώνεται ακόμη πως χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό Νοσοκομείο έχει αναλάβει την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος του άτυχου νεαρού και δύο χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο την καρδιά και τους πνεύμονες του.

H μητέρα του Ιάσονα είχε δηλώσει: «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Νεκρός είναι. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να τα δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά. Ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».