Σα. Απρ 27th, 2024

Σε τρία μέτωπα η φονική πυρκαγιά στην Μαγνησία – Μάχη να κρατηθεί μακριά από οικισμούς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε τρία μέτωπα η φονική πυρκαγιά στην Μαγνησία – Μάχη να κρατηθεί μακριά από οικισμούς.

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην περάσει μέσα σε οικισμούς η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το Βελεστίνο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Διάσπαρτες εστίες κατακαίουν μεγάλη περιοχή και προκάλεσαν χθες τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενός 45χρονου κτηνοτρόφοου και μίας γυναίκας.

Στις 05:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης οικισμών και συγκεριμένα για τις περιοχές Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια.

Λίγο αργότερα εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο κύρια μέτωπα, τα οποία έχουν μικρότερη ένταση, αφού προς στιγμήν δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ένα τρίτο μέτωπο στην Ν. Αγχίαλο έχει προς το παρόν ελεγχθεί και καταβάλλονται προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση.Το πρώτο μέτωπο είναι στις περιοχές Κάκαβος- ΧΥΤΑ- παρυφές Μελισσατίκων, ενώ το δεύτερο μέτωπο ξεκίνησε από Σέσκλο και κινείται προς Κριθαριά-Μάραθο. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, ενώ πριν από λίγο σηκώθηκαν και τα πρώτα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, προς βοήθεια των επίγειων δυνάμεων, που έδωσαν σκληρή μάχη όλη τη νύχτα προσπαθώντας να διαφυλάξουν σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και την προστασία των χωριών Μελισσατίκων, Σέσκλου και Διμηνίου.

Αυτή την ώρα πετούν εναέρια μέσα και μαζί με τις επίγειες δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν την μάχη της κατάσβεσης.

Η ένταση της φωτιάς, όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και το μέτωπο κινείται προς Καντήραγα, Κριθαριά και Βελανιδιά.Αυτή την ώρα δεν φαίνεται να επηρεάζεται η Ν. Αγχίαλος από το μέτωπο που κατακαίει ότι βρίσκει στο πέρασμά της από χθες.Όλες οι ελπίδες για την σημερινή δύσκολη ημέρα έχουν εναποτεθεί στις εναέριες δυνάμεις.

Η δέσμευση της Πολιτικής Προστασίας είναι πως σήμερα το βάρος θα δοθεί στη Μαγνησία. “Εάν δεν στείλουν δυνάμεις η φωτιά θα σβήσει στη θάλασσα” τόνισαν πυροσβέστες που εξουθενωμένοι παλεύουν σε όλα τα μέτωπα. Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στις εθνικές οδούς Αθηνών και Λαρίσης.

Πηγή: ertnews.gr