Τρ. Μάι 7th, 2024

Στη Σαγκάη ο πρωθυπουργός – Με ποιους συναντάται

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τη συνάντηση με τον Γραμματέα της Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, άρχισε το επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Σαγκάη, όπου η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως έκθεση εισαγωγών.

Ο κ.Μητσοτάκης έγινε θερμά δεκτός από τον Λι Γιάνγκ, ο οποίος τόνισε πως θεωρεί την Ελλάδα «ως τον σημαντικότερο εταίρο της Κίνας στην Ευρώπη», ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κινεζικές επενδύσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και τις περαιτέρω δυνατότητες που υπάρχουν.

Αύριο ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από 60μελή επιχειρηματική αποστολή και υπουργικό κλιμάκιο, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, ενώ θα έχει επαφές και με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες.

«Η Ελλάδα μπαίνει ξανά στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων», τονίζει σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας τη βούληση της χώρας μας να λειτουργήσει «ως γέφυρα ανάμεσα σε τρεις ηπείρους».

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα