Πε. Μάι 2nd, 2024

Στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων υπουργών – Τα πρόσωπα και οι νέοι ρόλοι

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Ποδαρικό» τη νέα χρονιά με αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επίκεντρο τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι, ο πρωθυπουργός προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Oι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, θα ορκισθούν σήμερα στις 18:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού.

«Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφαλείας των πολιτών, επικεφαλής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα» ανέφεραν για την υπουργοποίησή του κυβερνητικά στελέχη.

Στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων υπουργών – Τα πρόσωπα και οι νέοι ρόλοι

Στο υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης, τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση. Σχολιάζοντας την επιστροφή του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι είναι ένας υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, που επελέγη προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.Για την υπουργοποίηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυβερνητικά στελέχη επισήμαναν ότι έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου. Υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση, αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη.«Ο πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά. Για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς» η τοποθέτηση των κυβερνητικών στελεχών.

www.ertnews.gr