Σα. Μάι 4th, 2024

Συνελήφθη μέλος της Καμόρα στην Κέρκυρα – Τον πρόδωσε η αγάπη του για τη Νάπολι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αστυνομία και Καραμπινιέρι συνεργάστηκαν ώστε να περάσχουν χειροπέδες σε έναν 60χρονο που φέρεται ως μέλος της Καμόρα της Νάπολη ο οποίος κατηγορείται στη χώρα του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η είδηση τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από ιταλικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ο 60χρονος τον οποίο καταζητούσαν για 11 χρόνια οι ιταλικές αρχές προδόθηκε από κάποιους πανηγυρισμούς που έγιναν από Ιταλούς στην Κέρκυρα όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα η Νάπολι. Καταγράφηκε το πρόσωπό του σε βίντεο και έτσι τον εντόπισαν.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν από την Ιταλία, φέρεται να σχετίζεται με οικογένεια της ιταλικής μαφίας, παίζοντας τον ρόλο του «λογιστή», του ανθρώπου δηλαδή που είχε αναλάβει να ξεπλένει χρήματα μέσω παράνομων εταιρικών σχημάτων.

napoli_carabinieri
Στο κόκκινο πλαίσιο ο 60χρονος Ιταλός που συνελήφθη στην Κέρκυρα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 σε περιοχή της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 60χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: bloko.gr, protothema.gr