Πα. Απρ 26th, 2024

Τέσσερα τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο νοσοκομείo ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατέληξε ο τέταρτος ασθενής από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον 53χρονο άνδρα, εργαζόμενο στο Μικροβιολογικό του Νοσοκομείου Καστοριάς. Είχε επισκεφθεί τους γονείς του στην Σιάτιστα, την περασμένη εβδομάδα. Είχε μεταφερθεί αρχικά στο Νοσοκομείο Κοζάνης, και μετά στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 228 εκ των οποίων 22 δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν σχετίζονται φανερά με υπάρχοντα κρούσματα. Συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται, πέντε από αυτούς διασωληνωμένοι, ενώ 8 ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο. Κλείνουν τα χιονοδρομικά κέντρα, τα τουριστικά καταλύματα και οι οργανωμένες παραλίες.

Ειδικά μέτρα για τα σούπερ μάρκετ-Περιορισμός συνωστισμού

Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα θα κάνει τις αγορές του σε τρόφιμα από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των προληπτικών μελετών που λαμβάνονται για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού ενώ στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί – σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα – και υπηρεσία delivery και επιπλέον, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην τηλεόραση του Οpen, τα ντελίβερι θα γίνονται παραδόσεις κατ οίκον ακόμη και Κυριακές.

Στα επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π θα τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών, ότι θα αποφεύγεται η χρήση μετρητών στις συναλλαγές και ότι οι υπάλληλοι θα φορούν γάντια ενώ επιπλέον, μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα αποθέματά τους σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.