Τρ. Απρ 30th, 2024

ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα αλλά και ευχές για το Νέο (Πολιτικό) έτος 2024, δέχτηκε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, τα κάλαντα τραγούδησαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΡΕΑ» του Άσσου Κορινθίας, η Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης», καθώς και πλήθος μεμονωμένων παιδιών από την Κόρινθο. Εκτός των προαναφερθέντων, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας φίλοι και επιχειρηματίες της Κορινθίας, ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως μας, Ιερείς, οι Υπάλληλοι της Ι. Μητροπόλεως μας με τις οικογένειές τους και πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος, με χαρά και συγκίνηση, άκουσε όλους τους καλαντιστές, στο μοναδικό αυτό έθιμο της Πατρίδας μας και μίλησε, ανάλογα και κατά την περίσταση, στον καθένα τους δίνοντάς τους την ευλογία του, το παραδοσιακό κέρασμα και το Ημερολογίου του 2024 της Ι. Μητροπόλεως μας ευχόμενος προς όλους «Καλή και ευλογημένη Χρονιά» με καρδιές «πλημμυρισμένες» από Χριστό!