Σα. Απρ 27th, 2024

Τρίπολη: Επιστημονική εκδήλωση για τις δημόσιες συμβάσεις – Παρουσία ανώτατων δικαστικών λειτουργών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό συνέδριο, τη Διοικητική Δικαιοσύνη και τα Διοικητικά Εφετεία, θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στην Τρίπολη με αφορμή επιστημονική εκδήλωση.

Έχει αντικείμενο τις δημόσιες συμβάσεις, τα κρίσιμα ζητήματα και τις πρόσφατες εξελίξεις και θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, με τις εργασίες να ξεκινούν στις 9 το πρωί του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου.

Στην Α’ Συνεδρία συντονιστής θα είναι ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη Β’ Συνεδρία συντονίστρια θα είναι η Ειρήνη Σάρπ πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ.

Περισσότεροι από δέκα ομιλητές, μεταξύ αυτών και ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος εφετών Δ.Δ ε.τ. θα παρουσιάσουν τις επιστημονικές απόψεις, τη νομολογία που διέπει τα στάδια υλοποίησης των δημόσιων συμβάσεων και τα νέα δεδομένα, τους τρόπους επίλυσης διαφορών και το νέο θεσμό που είναι ο ιδιωτικός φορέας επίβλεψης.

Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των διοικητικών δικαστηρίων, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης.

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και ιστορικός περίπατος στην πόλη με έμφαση στην ιστορία, στην αρχιτεκτονική και στην πολεοδομία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθεί το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη νόσο covid-19 ενώ η είσοδος στο χώρο του συνεδρίου θα γίνει ύστερα από επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης.