Σα. Μάι 4th, 2024

Χαρδαλιάς: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προσβεβλημένα από κορωνοϊό βρέθηκαν 150 άτομα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Nίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς εξερχόμενος από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια της οποίας ανέφερε: «Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Το zougla.gr επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που αποτελεί τη δομή των μεταναστών, η οποία τόνισε ότι από την περασμένη Πέμπτη 16 Απριλίου κανείς από τους μετανάστες δεν έχει εξέλθει από τη δομή. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μέχρι τότε, οι μετανάστες κυκλοφορούσαν κανονικά στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων», ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά έφτασαν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.