Σα. Απρ 27th, 2024

Βασίλης Γαλάνης: Να αλλάξουμε τον δήμο μας για να βγει από τη μετριότητα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η απόφασή μου να κατέλθω υποψήφιος με το συνδυασμό συνΔΗΜΟΤΕΣ του Μάρκου Λέγγα ήταν για μένα αυτονόητη, δεδομένης της πολύ μεγάλης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου και παράλληλα της ανάγκης που ένοιωθα να προκύψει η κατάλληλη αλλαγή στο Δήμο μας, προκειμένου να βγει από τη μετριότητα, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Νέα πρόσωπα με νέες ιδέες, σίγουρες επιλογές και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι το εχέγγυο, ώστε με ασφαλή βήματα να περάσουμε το Δήμο Σικυωνίων σε ένα νέο σύγχρονο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα η πρόθεσή μου να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου καθώς και η διάθεσή μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, όπως πάντα μέχρι σήμερα έκανα, ήταν η αφορμή για την κάθοδό μου ως υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γεννήθηκα σ’ ένα ορεινό χωριό της όμορφης Στυμφαλίας, το Ψάρι, και επέλεξα να ζήσω με την οικογένειά μου και να δραστηριοποιηθώ εκεί. Επιθυμώ, όπως όλοι οι συντοπίτες μου, αλλά και γενικότερα όλοι όσοι κατοικούν στα ορεινά, να μην νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ό,τιδήποτε μοιάζει αυτονόητο στο κέντρο του Δήμου μας,  δεν είναι εκεί ψηλά που ζούμε εμείς. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με το Μάρκο Λέγγα, ο οποίος γνωρίζει όσο κανείς τις δυσκολίες των κατοίκων της Στυμφαλίας και του Φενεού, ώστε να αμβλυνθούν αυτές οι αναχρονιστικές ανισότητες και όλοι μαζί οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων να προσπαθούμε στο μέλλον ενιαία για το κοινό καλό.

Το οριστικό σπάσιμο του γόρδιου δεσμού της γραφειοκρατίας, η διαχείριση των εσόδων με απόλυτη διαφάνεια, ο επανασχεδιασμός κάθε αναχρονιστικής διαδικασίας στον Δήμο, η εφαρμογή στην πράξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι οι προθέσεις μας, η βούληση μας και η δέσμευσή μας και θα τα επιτύχουμε όλα με σύγκρουση με τα έως σήμερα κακώς κείμενα στο Δήμο μας.  

Η ανάγκη ο Δήμος μας να μετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο, πρότυπο, ευρωπαϊκό Δήμο, που θα τον διαπνέουν τα χαρακτηριστικά της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας, είναι το όραμά μας, ο στόχος μας που θα εξυπηρετήσει μακροπρόθεσμα και τις νεότερες γενιές.

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και η αειφόρος ανάπτυξη ο σκοπός μας. Ο Δήμος μας μπορεί σ’ αυτό το επίπεδο να πρωτοπορήσει. Η συνεργασία μου στο παρελθόν με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού θα σταθεί πολύτιμη βοήθεια σ’ αυτό το σπουδαίο στόχο.

Επίσης, πρόθεσή μου είναι να αγωνιστώ προκειμένου το όραμα του Μάρκου Λέγγα για την ανάπτυξη ενός μοντέλου λελογισμένου τουρισμού ως κινητήριου μοχλού της οικονομίας του Δήμου αλλά και η ανάδειξη των μοναδικών στον κόσμο προϊόντων που παράγει η γη μας σε όλες της τις κοινότητες, να γίνει όχι μόνο κτήμα του κάθε πολίτη και βασική επιδίωξή του.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ένα μικρό κομμάτι από την Ιδρυτική διακήρυξη Αρχών Θέσεων και Δεσμεύσεων του συνδυασμού μας – στην οποία παραπέμπω ανεπιφύλακτα- και το οποίο με εκφράζει ιδιαίτερα:

«Υποχρέωσή μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική επανένωση του Δήμου, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας, ως τοπικής κοινωνίας».

Βασίλης Γαλάνης

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος