Σα. Απρ 27th, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, με επίσημη αντιπροσωπεία της Κομητείας Machakos, της Κένυας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Σωτήρης Σπηλιωτακάρας, Ά Αντιπρόεδρος, Σωτήρης Κουκουλάκης, ΄Β Αντιπρόεδρος και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Α.Ε. του Επιμελητηρίου, Σωτήρης Κοροβήλος.

Από το Επ. Προξενείου της Κένυας η Ελληνίδα Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κένυας, Βίκυ Πανταζοπούλου, τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου Machakos: Hon. Florence Mwangangi, Πρόεδρος του τοπικού Κοινοβουλίου, Hon. Tariq Mulatya, Hon. Paul Museku, Hon. Justus Kiteng’u, Hon. Mark Muendo, Hon. Ikusya Kaloki, Mr. Joseph Mutisya Laban, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνο – Κενυάτικου επιμελητηρίου, Βασίλης Κατσικέας.

Ο στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής της Κορινθίας με κύριους άξονες τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων, την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών και τις κοινές δραστηριότητες προς και από την Κένυα.

Στα πλαίσια αυτά το Επιμελητήριο Κορινθίας υποδέχτηκε και συνόδευσε
την Κενυάτικη αποστολή σε επισκέψεις παραγωγικών μονάδων της περιοχής, μεταξύ των οποίων η «Μανδρέκας Α.Ε».

Το ενδιαφέρον από τις παραπάνω συναντήσεις ήταν αξιοσημείωτο.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου Machakos δεσμεύτηκαν για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα συμμετοχής του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην 22 η Διεθνή Εμπορική Έκθεση Τροφίμων, Φιλοξενίας και Γεωργίας, τον Αύγουστο στην Κένυα.

Τέλος, δήλωσαν ότι μέσω της συνεχούς επικοινωνίας θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους, προς όφελος των μελών τους και της επιχειρηματικότητας.