Κυ. Απρ 28th, 2024

Άφαντος ο γιος του «παλαιοχριστιανού» στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων ως παλαιοχριστιανών της Κορινθίας, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Αναφερόμενος στην εξαφάνιση του ανήλικου γιου του, ενώ επρόκειτο να τον συναντήσει παρουσία κοινωνικής λειτουργού, με αποτέλεσμα και τη σύλληψη της κοινωνικής λειτουργoύ, ο πατέρας του 15χρονου επεσήμανε ότι «υπήρχε νευρικότητα, έμπαιναν και έβγαιναν στο κατάστημα η κοινωνική λειτουργός και το παιδί. Κάποια στιγμή βγήκαν και δεν επέστρεψαν ποτέ».

«Μου άφησαν άτυπα να “φυλάω” το άλλο παιδί, να το προσέχω εγώ, ενώ έτρεχαν να βρουν τον γιο μου, σε μια περιοχή και μια ημέρα που λόγω του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί.

Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, επεσήμανε ότι ο πατέρας του έχει ζητήσει να του δοθεί εκ νέου η επιμέλεια του παιδιού και τόνισε ότι «ακόμη δεν έχει βγει από την Αστυνομία αυτή η αναζήτηση για το ανήλικο παιδί, που κινδυνεύει στους δρόμους της Αθήνας».

Ωστόσο, ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών είπε ότι «δεν υπάρχει συναίνεση να βγουν στη δημοσιότητα τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού, δεν θα γίνει ρεζίλι ένα ολόκληρο σόι».

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης προσέθεσε ότι «το παιδί έχει ζήσει ένα “θέατρο του παραλόγου”, είδε αστυνομικούς στο σπίτι μας να παίρνουν τον πατέρα του και αυτό το διέλυσε… Έζησε πολλά αυτό το παιδί τις τελευταίες εβδομάδες, έζησε έναν παραλογισμό, δεν μπορούμε τώρα να επικαλούμαστε το νόμιμο. Το παιδί εισέπραξε από την κοινωνία μια ακρότητα και μια βαρβαρότητα. Λέμε κάθε στιγμή “έτσι είναι ο νόμος” , αλλά υπάρχει και η κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Προσέθεσε ότι το παιδί «είναι τύποις ανήλικο. Εγώ στα 15 μου δούλευα, η πρώτη γυναίκα μου στα 16 της, έκανε το πρώτο παιδί μας».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της εξαφάνισης του ανήλικου, ο δικηγόρος του πατέρα υποστήριξε ότι «Δεν έχει άδεια η ιδιωτική δομή για να ασκεί τις αρμοδιότητες που ασκεί. Δεν είναι δημόσια η δομή αυτή που επέλεξε ο Εισαγγελέας για να πάει το παιδί».

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είπε ακόμη ότι έχει επιλέξει να μην γνωρίζει που βρίσκεται η εγκυμονούσα σύζυγος του και πως δεν έχει κάποια επαφή μαζί της, τονίζοντας ότι εκείνη έχει επιλέξει να έχει και άλλον δικηγόρο.