Κυ. Μάι 5th, 2024

Έλαμψε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχαςστις «Βοχαΐτικες Ιστορίες του χθες και του σήμερα» (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουλίου η ετήσια εκδήλωση των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας. Το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού γέμισε από γονείς, φίλους και συγγενείς των δεκάδων παιδιών του Συλλόγου, που παρουσίασαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ένα άρτιο, καλλιτεχνικό, χορευτικό πρόγραμμα.

Η διοργάνωση που έφερε τον τίτλο «Βοχαΐτικες Ιστορίες του χθες και του σήμερα» αποτελούσε μια σπονδυλωτή εκδήλωση που περιδιάβαινε μέσω αφήγησης, μουσικής και χορού στην ιστορία της Βόχας. Παρουσιάστηκαν χοροί οριεντάλ, σύγχρονοι, μοντέρνοι, χιπ-χοπ, λάτιν, λαϊκοί και φυσικά παραδοσιακοί. Ιδιαίτερο τμήμα της εκδήλωσης αποτέλεσε το έθιμο του Κλήδονα, το οποίο αναπαραστάθηκε από τα παιδιά των Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση μαθητών και μαθητριών του συλλόγου που διακρίθηκαν σε παμπελοποννησιακούς ή πανελλήνιους διαγωνισμούς συγκεκριμένα βραβεύθηκαν:

1. Ζωή Μελέτσηγια την κατάκτηση Χρυσού Μεταλλίου στην κατηγορία SoloOrientalbegginers 7-11 ετών στο 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικού Χορού. Επίσης, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Oriental (7-11 ετών) και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο SoloOriental (7-11 ετών) στους Παμπελοποννησιακούς Αγώνες DANCEOPEN 2023.

2. Φιορέλλα Κούλα για την της 1ης θέσης στο Ομαδικό Oriental (7-11 ετών) στους Παμπελοποννησιακούς Αγώνες DANCEOPEN 2023. 

3. Βασιλική Καρανίκηγια την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Oriental (12-15 ετών) στους Παμπελοποννησιακούς Αγώνες DANCEOPEN 2023. 

4. Δήμητρα Παπαδημητρίου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Oriental (12-15 ετών) στους Παμπελοποννησιακούς Αγώνες DANCEOPEN 2023. 

5. Δανάη Δαληβίγκαγια την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Oriental (12-15 ετών) στους Παμπελοποννησιακούς Αγώνες DANCEOPEN 2023. 

6. Βασιλική Παπαδημητρίου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Oriental (12-15 ετών) στους Παμπελοποννησιακούς Αγώνες DANCEOPEN 2023. 

Ξεχωριστή στιγμή στις απονομέςήταν η βράβευση τουΙωάννη Κουτσουμπέλαγια την κατάκτηση του 1ου Βραβείου Ζωγραφικής στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη”, που πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Γιάννης ξεκίνησε τα πρώτα βήματά του στον κόσμο της Ζωγραφικής,στο Τμήμα Εικαστικών του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας.Τον Ιούλιο του 2019 πέτυχε την πρώτη διάκρισή του αποσπώντας το 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής, Aegean Arts International Festival. Εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει τα φτερά του και βρίσκεται πλέον υπό την διδασκαλία της ζωγράφου Όλγας Μπαρμάζη που τον οδηγεί στα μυστικά των χρωμάτων και των πινέλων. Όλοι οι παριστάμενοι ευχήθηκαν στον Γιάννη, να έχει μια λαμπρή πορεία, αντάξια των ονείρων του!

Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες οφείλονται στις δασκάλες του Συλλόγου Μαίρη Μίχου (Παραδοσιακοί και Λαϊκοί Χοροί), Στέβη Λέκκα (Μοντέρνοι, Σύγχρονοι, Λάτιν, Χιπ-Χοπ) και Ελένη Καλυβίτη (οριεντάλ) για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσίασαν, την καλλιτεχνική πληρότητα της εκδήλωσης και την πολλή και σημαντική δουλειά που έχει γίνει με τα παιδιά. Επίσης, πολλές ευχαριστίες αποδόθηκαν στον αφηγητή της βραδιάς, Χρήστο Βαλασόπουλο που ανέλαβε να συστήσει στο κοινό, τονΒοχαΐτη Λογοτέχνη Ντίνο Βλαχογιάννη, μέσα από τις ιστορίες του.

Την εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Βέλου-Βόχας, του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» δήμου Βέλου-Βόχας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κυρία Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» κυρία Μαρία Καλλίρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας Κώστας Τριανταφύλλου, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Νίκος Ρόζος, Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σιάχος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ραχανιώτης και Τάκης Κατσιφώλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του ΠαμβοχαϊκούΠαναγιώτης Δαληβίγκας, ο πρόεδρος της Νέας Διάπλασης ΜπολατίουΜπάμπης Ανδρικόπουλος, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού Θοδωρής Τάτσιος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και υπ. Βουλευτής Κορινθίας, Δημήτρης Αγγελόπουλος καθώς και πλήθος κόσμου.