Πα. Μάι 3rd, 2024

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ για τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μαύρο χρήμα εκατομμυρίων ευρώ εκτιμούν οι φορολογικές αρχές ότι διακινείται κάθε καλοκαίρι μέσω της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών σε ολόκληρη τη χώρα. Τις υποψίες αυτές έρχεται να επιβεβαιώσει η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Μύκονο και η οποία αποτελεί, όπως φαίνεται, την κορυφή του παγόβουνου.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου, όταν έφτασαν στη Μύκονο 4 εφοριακοί στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία Villa Juanita Dolores. Με τη βοήθεια μεσίτριας, βρήκαν μία βίλα στην περιοχή Φτελιά, η οποία είχε κόστος 25.000 ευρώ για τα έξι βράδια που ήθελαν να τη νοικιάσουν.

Μόλις αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα, η μεσίτρια τους είπε ότι πριν από λίγες μέρες, είχε καταθέσει στο λογαριασμό του διαχειριστή της βίλας 19.200 ευρώ. Ιδιοκτήτης της βίλας είναι γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος την είχε νοικιάσει σε άλλο πρόσωπο έναντι μηνιαίου μισθώματος 1.666,67 ευρώ.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο της εφορίας, ο ιδιοκτήτης δεν δήλωσε ποτέ το εισόδημα από τα ενοίκια, ούτε είχε κάνει δήλωση Ε2. Επίσης, ούτε ο μισθωτής είχε δηλώνει ποτέ εισόδημα από την ενοικίαση της βίλας σε τουρίστες και δεν έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος.

Μετά από αυτά τα ευρήματα, η εφορία ξεκίνησε τακτικούς φορολογικούς ελέγχους και για τα δύο πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: ert.gr