Σα. Μάι 4th, 2024

Από σήμερα οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από σήμερα και ως και τις 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ προκειμένου επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να υποβάλλουν αιτήσεις για τον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το μέτρο αφορά όσους επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 επιχειρήσεις αναμένεται να αιτηθούν για δάνεια από 2.000 έως και 30.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, με επιτόκιο 0,94%, περίοδο χάριτος έως το τέλος του 2021, εξόφληση σε 40 μηνιαίες δόσεις και κούρεμα της οφειλής έως 40% υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, δυνατότητα επιστροφής του 60% της ενίσχυσης έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες την 1η Ιουνίου απασχολούσαν περισσότερους από 20 εργαζόμενους εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο των αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν την 1η Ιουνίου με βάση τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ έως και την 1η Ιουνίου.

Παράλληλα, η επιχείρηση που θα λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή θα πρέπει να διατηρήσει έως το τέλος Οκτωβρίου τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε την 1η Ιουνίου με βάση τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Δείτε την απόφαση

Πηγή ΕΡΤ