Κυ. Απρ 28th, 2024

Βασίλης Νανόπουλος: Απάντηση στον Δήμαρχο Κορινθίων για την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά – Video

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος για να απαντήσει στις δηλώσεις του Νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κορινθίων κ. Νίκου Σταυρέλη μετά την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Κορινθίας κ. Νίκο Ταγαρά.

Βασίλης Νανόπουλος:

Ας είναι  πιο προσεκτικοί οι συνεργάτες σας κ. Σταυρέλη και να μην οικειοποιούνται δουλειά δική μου ,των συνεργατών μου και των υπαλλήλων του δήμου που εγινε με πολύ κόπο πολλούς μήνες.

Αναφέρομαι στην χθεσινή σας ανάρτηση  με τις απαραίτητες απαντήσεις  παρακάτω .

 Ελπίζω να μην  γράψατε ο ίδιος την ανάρτηση :

 Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά συνάντηση για βασικότατα θέματα του Δήμου.

Συζητήσαμε τα περιβαλλοντικά, τα πολεοδομικά και όχι μόνο.

1. Διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των 50.000.000€ από το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό λυμάτων Άσσου-Λεχαίου, Βόχας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου. Τους επόμενους μήνες εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τους εργολάβους το έργο ξεκινά.

Απάντηση 

Δεν διασφαλίστηκε από τη συνάντησή σας η χρηματοδότηση. Το έργο διασφαλίστηκε  με την υπογραφή μου στην πραγματοποίηση της πρώτης δαπάνης που αφορά αγορά οικοπέδου για εγκατάσταση  αντλιοστασίου . Το συμβόλαιο εγινε στην συμβολαιογράφο κ. Καβέτσου στις 29.12.2023 μετά τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς  και με την συμβολαιογράφο ασθενή με κορονοϊό για να προλάβουμε τη διασφάλιση πριν τη λήξη του έτους σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου .   Σας έδωσα αργότερα με την παραλαβή / παράδοση της ηγεσίας του δήμου τον κατάλογο των περισσότερων  έργων και εξέλιξη ,άρα  άγνοια δεν δικαιολογείται.

 Τα στοιχεία του έργου είναι . 

«Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου-Λεχαίου-Βόχας, αγωγός μεταφοράς & επέκταση υφιστάμενης Ε.Ε.Λ.» με Κωδικό ΟΠΣ: 5076676 προϋπολογισμού 59,6εκ € , υπεβλήθη  7/01/2021και εντάχθηκε για χρηματοδότηση 21/05/2021, τώρα αξιολογούνται οι τεχνικές προσφορές 2 μεγάλων εταιριών ,σε λίγες μέρες ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές .

2. Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των 18.500.000€ για το αποχετευτικό λυμάτων Σαρωνικού ( Δ.Κ. Γαλατακίου, Λουτρά, Αλμυρή, Ίσθμια, κεντρικός αγωγός στον βιολογικό Αγίων Θεοδώρων). Το έργο ξεκινά σε 2-3 μήνες.

Απάντηση 

Δεν εξασφαλίσατε τίποτα σε 11 μέρες θητείας.   Το  έργο 6,5 εκ  έχει ήδη ανάδοχο την εταιρία  ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ   που εκτελεί επίσης το έργο του δικτύου ύδρευσης Σπαθοβούνι-Ασσος -Κόρινθος . Το υπόλοιπο έργο με εξασφαλισμένη προ καιρού χρηματοδότηση έχει προσωρινούς αναδόχους και  το πρακτικό της επιτροπής  διαγωνισμού εγκρίθηκε   τον περασμένο Δεκέμβριο. 

3.  Σε καλό δρόμο το ολιστικό σχέδιο αποχέτευσης και άρδευσης Τενέας (Χιλιομόδι, Κλένια, Άγιος Βασίλειος), Αθικίων, Σολυγείας (Σοφικό, Κόρφος). Πρόκειται για πρόγραμμα της τάξης των 50.000.000€ για τον Δήμο μας. Το πρόγραμμα αυτό 200 εκατομ. αφορά 4 δήμους σε όλη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο,Κασσανδρα,Κόρινθος)

Απάντηση 

Για το έργο αυτό έχουν γίνει από τη δική μας δημοτική αρχή  αλλεπάλληλες συναντήσεις στο υπουργείο , έχει βγει το ΦΕΚ  που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση  και η σύμβαση με το μελετητή για την υποβολή της πρότασης ήταν να υπογραφεί  τον Δεκέμβριο και ανεβλήθη για τον Ιανουάριο  όπως μου ζητήσατε και δέχθηκα . 

4. Εκπονούνται ήδη τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια Σαρωνικού και Σολυγείας. Ξεκινά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο Δ.Ε Κορινθίων, Άσσου – Λεχαίου, Τενέας.

Απάντηση 

Τα έργα αυτά σωστά το λέτε εκπονούνται άρα  τι πετύχατε?

5. Τέλος προωθήθηκε ήδη σήμερα για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικράτειας η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως Κορίνθου για την ανέγερση του μουσείου Μικρασιατών και Προσφυγικών κειμηλίων.

Απάντηση 

Παρά  το ότι διαφωνούμε με την αλλαγή του μεγέθους του κτιρίου σε πολύ μικρότερο , προκειμένου να γίνει επιτέλους,  θα το στηρίξουμε . Η μελέτη που η δημοτική μας αρχή προχωρούσε για υλοποίηση ήταν και σύγχρονη και λειτουργική .

6. Όλα αυτά αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον Υφυπουργό μας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

 Απάντηση 

 Ευγενική επισήμανση, κ.  Σταυρέλη, καλό θα ήταν να είναι είστε πιο προσεκτικοί και εσείς και οι συνεργάτες – εκπρόσωποι τύπου σας και να μην σφετερίζονται δουλειά των υπαλλήλων του δήμου, των συνεργατών μου ή δική μου η οποία έγινε με πολύ κόπο για πολλούς μήνες.   Έχετε μπροστά σας 5 χρόνια για να πραγματοποιήσετε δικά σας έργα και εμείς έχουμε την εντιμότητα να  αναγνωρίσουμε την προσφορά σας όταν αυτά εκτελεστούν