Σα. Απρ 27th, 2024

Βασίλης Νανόπουλος: Ολοκληρώνεται η πολεοδόμηση στην Αγία Άννα Συνοικισμού Κορίνθου (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ολοκληρώνεται η πολεοδόμηση για την περιοχή της Αγίας Άννας Συνοικισμού του δήμου Κορινθίων.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Κωνσταντίνα Κόλλια παραχώρησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου.

781 ακίνητα και 16 κοινόχρηστοι χώροι αξιοποιούνται με την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης της Αγίας Άννας

Ολοκλήρωσε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και αποδίδει στους πολίτες του δήμου Κορινθίων πολεοδομημένη και με όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης – αγορά και πώληση- την περιοχή της Αγίας Άννας και του Συνοικισμού η δημοτική αρχή Κορινθίων.

Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνα Κόλλια είχαν εξ αρχής θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα ανακοινώνοντας τον Νοέμβριο του 2021 την έγκριση της πράξης εφαρμογής, ενέργεια η οποία επέτρεπε στον δήμο και στους κατοίκους να γνωρίζουν τι ανήκει και σε ποιόν, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της περιοχής.

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος σε κοινή συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης στις δυο περιοχές και την ανάθεση της διαδικασίας για μια τρίτη, την περιοχή ΙΝΤΕΝ. 

«Η πολεοδόμηση στην Αγία Άννα ολοκληρώνεται  και από σήμερα οι δικαιούχοι ακινήτων στην περιοχή μπορούν να κάνουν συμβόλαια και αγοραπωλησίες και ο δήμος να αξιοποιεί τους κοινόχρηστους χώρους. Είναι παρεμβάσεις που από καιρό είχαμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, υπήρξαν δυσκολίες αλλά σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε στους πολίτες ότι οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και οι περιοχές αξιοποιούνται. Ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο κ.Κόλλια και όσους εργάστηκαν για το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Η Αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνα Κόλλια αναφέρθηκε στις ενέργειες που δρομολογήθηκαν ώστε να γίνει η τελική αίτηση στο κτηματολογικό γραφείο της Κορίνθου αλλά και στο σύνολο των περιουσιών που αξιοποιούνται.

«Μιλάμε για μια περιοχή 370 στρεμμάτων. Για 781 ακίνητα και για 16 δημόσιους – κοινόχρηστους χώρους. Όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά του δήμου Κορινθίων ολοκληρώθηκαν. Παραδίδουμε στους πολίτες ένα έργο πνοής» σημείωσε η αντιδήμαρχος.