Πα. Μάι 3rd, 2024

Βράβευση παιδιών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εθελοντική τους προσφορά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με κεντρικό μήνυμα: «Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Ας τα εμπιστευτούμε!», πραγματοποιήθηκαν χθες (24/6) διαδικτυακά, για τέταρτη χρονιά, τα YouSmile Awards.

Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος, η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση και τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου «YouSmile», Ράνια Παπαδοπούλου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για την εκδήλωση, τη συμμετοχή των παιδιών και τα βραβεία.

Φέτος συμμετείχαν 6,500 μαθητές από 90 σχολεία, ενώ μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του θεσμού έχουν συμμετάσχει 23.400 παιδιά από 320 σχολεία.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι από νηπιαγωγείο μέχρι και λύκειο από όλες τις γωνιές της χώρας. Οι λόγοι βράβευσης των παιδιών είναι η αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη που δείχνουν οι μαθητές σε άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά και οι διακρίσεις στον αθλητισμό, την τέχνη και την επιστήμη.

Πηγή: megatv.com