Πα. Απρ 26th, 2024

Δήμος Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης: Αποφάση αποχώρησης της Τράπεζας Πειραιώς απο το Δερβένι (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Είναι γεγονός πως η ανακοίνωση της απόφασης  για το κλείσιμο της τράπεζας  Πειραιώς στο Δερβένι την περασμένη Παρασκευή, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία αφού αυτή δρομολογείται τουλάχιστον από το 2018.

Είναι επίσης γνωστές οι ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, που κατάφεραν να αποτρέψουν την απόφαση της τράπεζας και αυτή να λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα ως κινητό συνεργείο, το μοναδικό πλέον στον νομό Κορινθίας.

Στη χθεσινή συνάντηση στο Δερβένι με την παρουσία του δημάρχου, αιρετών και άλλων συλλογικοτήτων,  αποφασίστηκε η σύνταξη του παρόντος κειμένου για συλλογή υπογραφών.  Αποδέκτες της επιστολής διαμαρτυρίας είναι η διοίκηση της Τράπεζας , τα συναρμόδια υπουργεία, η περιφέρεια Πελ/σου και οι βουλευτές του νομού Κορινθίας.

Καλούμε την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τους βουλευτές του Νομού Κορινθίας να συνταχθούν μαζί μας και να αποτρέψουν την απόφαση της Τράπεζας, υπενθυμίζοντάς της  τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει στην υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και των αγροτών που αποτελούν σημαντικό μέρος του πελατολογίου της.

Η τοπική κοινωνία δεν θα αποδεχθεί μοιρολατρικά μια ακόμη απόφαση η οποία υποβαθμίζει περαιτέρω την περιοχή και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει κάνοντας γνωστό τον αγώνα της στο πανελλήνιο.

Δίνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι η κοινωνία δεν ξεχνά, ξέρει να μάχεται αλλά και να ανταποδίδει τα δέοντα σε όσους την στηρίζουν. Θα σεβαστούμε και θα επιβραβεύσουμε όσους μας σέβονται και μας υπολογίζουν.