Πα. Απρ 26th, 2024

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΙΑΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ι. ΜΑΡΤΣΕΛΟΥ 5 ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΙΑΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ι. ΜΑΡΤΣΕΛΟΥ 5 ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

“Κατόπιν της απο 26-4-2021 αιτήσεως λήψεως ασφαλιστικών μέτρων που ασκήσαμε για λογαριασμό 242 εντολέων μας κατοίκων της πόλης της Κορίνθου γύρωθεν της οδού Ι. Μαρτσέλου αρ. 5, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, εξεδόθη, την 27-4-2021, δικαστική απόφαση με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα των εντολέων μας για άμεση διακοπή εργασιών εγκατάστασης κεραιοδιάταξης κινητής τηλεφωνίας σε δώμα οικοδομής καθώς το δικαστήριο, πέραν των άλλων λόγων που  αναφέραμε, έκανε δεκτό τον πλήρως αποδεδειγμένο προβαλλόμενο ισχυρισμό μας για τον άμεσο κίνδυνο για την υγεία των αιτούντων -κατοίκων της πόλης της Κορίνθου απο την εγκατάσταση και λειτουργία της επίδικης κεραιοδιάταξης η οποία παραβιάζει την αρχή της προφύλαξης καθώς η επίδικη κεραιοδιάταξη εγκαθίσταται πλησίον μονίμων κατοικιών και χώρων συνάθροισης κοινού όπως σχολικών συγκροτημάτων, νηπιαγωγίου, παιδικών χαρών,  πρατηρίων υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ και της Δ.Ο.Υ Κορίνθου.
Με την έκδοση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως, εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδος του Πάσχα,  έγινε δυνατό να επέλθει η ηρεμία στους αιτούντες – κατοίκους οι οποίοι είχαν αναστατωθεί βλέποντας να εγκαθίσταται κεραιοδιάταξη κινητής τηλεφωνίας με 2 ιστούς, μεγάλης ισχύος ιονίζουσας ακτινοβολίας (5G), εντός του οικιστικού ιστού της πόλης της Κορίνθου ακριβώς δίπλα στις κατοικίες τους αλλά κυρίως σε πολύ μικρή απόσταση απο τα σχολικά συγκροτήματα που φοιτούν ανήλικοι μαθητές και από παιδικές χαρές της πόλης της Κορίνθου.
Η άμεση προσφυγή των κατοίκων στο δικαστήριο, δια της καταθέσεως απο εμάς αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων αλλά και η άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Δικαιοσύνης με την έκδοση δικαστικής εντολής απαγόρευσης εργασιών εγκατάστασης της επίδικης κεραιοδιάταξης, εμπόδισε την προσβολή του δημοσίου συμφέροντος και της υγείας των κατοίκων και αποδείχθηκε οτι θα πρέπει να λαμβάνεται πρωτίστως υπ όψη, από όλες τις αρμόδιες αρχές, οτι αυτό που προηγείται είναι η  υγεία και η ασφάλεια του ανθρώπου  και δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα.
Τέλος ευχόμαστε Καλή Ανάσταση σε όλους.””

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΚΟΣΜΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
(Δικηγορικό γραφείο ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Γ. ΚΟΣΜΑ -ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΚΟΣΜΑ &  ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Κολιάτσου αρ. 36 Κόρινθος)