Κυ. Απρ 28th, 2024

Δύο νεκροί και 8 τραυματίες σε 7 τροχαία μέσα σε ένα 24ωρο 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μάστιγα τα τροχαία στη χώρα, με τις τραγωδίες σε δρόμους να συνεχίζονται και το 2024. Σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 8…

Ο θλιβερός απολογισμός δείχνει τις διαστάσεις του προβλήματος. Κάθε χρόνο «χάνεται ένα μικρό ελληνικό χωριό» από τα τροχαία που σημειώνονται. Σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, τα πρώτα στοιχεία του 2024 είναι άκρως ανησυχητικά. Αφού μέσα σε μόλις 24 ώρες χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές, με άλλα 8 άτομα να μεταφέρονται τραυματισμένα σε νοσοκομεία. Οι αστυνομικοί προσπαθούν σε όλες τις περιπτώσεις να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, με τους γιατρούς σε νοσοκομεία να δίνουν μάχες για τους τραυματίες.

Η στιγμιαία απροσεξία, η υπερβολική ταχύτητα, το αλκοόλ και η ολισθηρότητα του δρόμου είναι μερικές απο τις αιτίες των τροχαίων που σημειώθηκαν μόλις σε 24 ώρες σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Συνολικά καταγράφηκαν 7 τροχαία, με τραγικό απολογισμό 2 νεκρούς και 8 τραυματίες. Σε θανατηφόρο στην περιοχή Παλιοκάτωνα Αχαΐας, στην Αιγιάλεια, φορτηγό όχημα εξετράπη της πορείας του και ο 67χρονος οδηγός απεγκλωβίστηκε νεκρός από άνδρες της Πυροσβεστικής. Είχε πάει στην περιοχή για να κυνηγήσει.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη χθες τα ξημερώματα (04-01-2024), στη Ναύπακτο. Ειδικότερα, ένας άνδρας, οδηγώντας μοτοσικλέτα έχασε τον έλεγχο, με το δίκυκλο να ανατρέπεται και τον ίδιο να αφήνει στο σημείο την τελευταία του πνοή.

Στην Πάτρα, τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο με σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, στη διασταύρωση Κορίνθου και Παπαφλέσσα.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, στο ύψος της Αγριλιάς Μεσολογγίου. Επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με όχημα της Π.Υ. Μεσολογγίου που πήγαινε στο Αιτωλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 από τη σύγκρουση ένα παιδί μεταφέρθηκε στην Πάτρα, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, συνοδευόμενο από τη μητέρα του, για προληπτικούς λόγους.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε και στο Αγρίνιο το βράδυ της Πέμπτης. Ενεπλάκησαν ένα ΙΧ και ένα μηχανάκι ντελιβερά, ο οποίος τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης. Το ατύχημα έγινε στη διασταύρωση των οδών Δ. Θεοτοκόπουλου- Αγ. Χριστοφόρου όταν το μηχανάκι συγκρούστηκε με προπορευόμενο ΙΧ που έστριβε αριστερά προς Αγ. Χριστόφορου.

newsit.gr