Σα. Απρ 27th, 2024

Δύο οι ακτές του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπου ανεμίζει η “Γαλάζια Σημαία”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η εμβληματική «Γαλάζια Σημαία», το πιο αναγνωρισμένο εθελοντικό οικολογικό σήμα στον κόσμο για την προστασία των ακτών μας, κυματίζει φέτος σε δυο παραλίες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Στο κατάφυτο πευκοδάσος «Πευκιάς», που χαρίζει τη σκιά και τη δροσιά του στους λουόμενους, βρίσκεται πλέον μια πλήρως οργανωμένη παραλία που σέβεται τη φύση και παρέχει πρόσβαση στην θάλασσα χωρίς αποκλεισμούς. Μικρά παιδιά και οι γονείς τους, ηλικιωμένοι, άτομα με διαφορετικές κινητικές δεξιότητες κ.ο.κ μπορούν να κολυμπούν ασφαλείς στα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού Κόλπου στο Ξυλόκαστρο.

Αντίστοιχα, φέτος και ο γραφικός κολπίσκος της Συκιάς φιλοξενεί στην παραλία του τη «Γαλάζια Σημαία» αποδεικνύοντας το λόγο που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Στα μοναδικά χρώματα της Συκιάς προστίθεται το έντονο γαλάζιο της «Γαλάζιας Σημαίας» ως σύμβολο της καθαρότητας και της προστασίας της συγκεκριμένης ακτής.      

Μπορεί να θεωρούμε το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» ως ένα διεθνές πρόγραμμα επιβράβευσης για την καθαρότητα των υδάτων, την οργάνωση της παράλιας και γενικότερα της ποιότητας των υπηρεσιών, ωστόσο αποτελεί το κυρίαρχο μήνυμα που στέλνουμε – έτι περισσότερο λόγω των συνθήκων – για την προστασία και φροντίδα του θαλασσίου περιβάλλοντός μας.

Υπό αυτό το πρίσμα η δημοτική αρχή δεσμεύεται να επεκτείνει τις δράσεις σε όλο το Δήμο, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ακτών μας…..

Φροντίζουμε τον Κορινθιακό Κόλπο, προστατεύουμε τις ακτές μας, κολυμπάμε με ασφάλεια.