Κυ. Μάι 5th, 2024

ΕΒΡΟΣ: NEA ΔΩΡΕΑ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το International Hellenic Association (ΙΗΑ), ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των πολλαπλών δραστηριοτήτων του,  υλοποιεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης των αναγκών αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων της πατρίδας μας στον Έβρο, μέσω της «Επιτροπής Έβρου» του ΙΗΑ.

Η πρώτη δράση του προγράμματος ξεκίνησε μετά τον απροκάλυπτο υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2020 στον Έβρο. Η δράση είχε σαν στόχο την προμήθεια μεγάλων τεμαχίων κυβόλιθων για τον αποκλεισμό διόδων εισόδου παράνομων μεταναστών και επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια της Ελλάδος ατόμων. Η δράση ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020 με την (τμηματική) παράδοση ογδόντα συνολικά τεμαχίων κυβόλιθων, συνολικής αξίας 4.500 Ευρώ.

Η δεύτερη δράση του προγράμματος και μετά από σχετική συνεννόηση με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, αφορά την προμήθεια τεσσάρων θερμικών καμερών τελευταίας τεχνολογίας, συνολικού προϋπολογισμού 35.960 Ευρώ.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2020, παραδόθηκε στο Δ΄ Σώμα Στρατού η πρώτη θερμική κάμερα ΤΗΕΟΝ Ελληνικής παραγωγής, αξίας 8.990 Ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, πρώην Πρόεδρος του παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Ξάνθης και μέλος του ΙΗΑ, έγινε δεκτός από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την δωρεά της Θερμικής Κάμερας THEON καθώς και για τη διαρκή μέριμνα του ΙΗΑ να παρέχει δωρεάν πολύτιμα μέσα προς το Δ’ Σ. Στρατού. Στην συνέχεια, η πρώτη θερμική κάμερα ΤΗΕΟΝ παραδόθηκε στον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου Διοικητή Δ ‘ Σ. Στρατού, Σχη (ΠΒ) Κωνσταντίνο Συρλαντζή.

Στην συγκέντρωση του αναγκαίου ποσού για την πρώτη θερμική κάμερα, συνέβαλαν αποφασιστικά η HANC (Hellenic American National Council), η 12η Περιφέρεια της ΑΧΕΠΑ, μιας από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες οργανώσεις του Ελληνισμού, η ΟΜΑΔΑ 21 Μακεδονίας Θράκης – Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης, η ομάδα φιλελλήνων Harrys Vitas καθώς και διάφορα μέλη του ΙΗΑ.

Ήδη άρχισε η συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για την αγορά της δεύτερης θερμικής κάμερας – όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν κάποιο (συμβολικό έστω) ποσό από Ελλάδα ή από ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία μπορούν να ενημερωθούν από την ειδική ενότητα Ενισχύουμε τον Έβρο της ιστοσελίδας του ΙΗΑ (https://professors-phds.com/23818-2/).

Η διαχρονική απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξ ανατολών και η Κύπρος από τον βορρά, αυξάνεται κατακόρυφα με τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις του μείγματος ισλαμο-φασιστών που ελέγχουν την σημερινή τουρκική εξουσία, καθιστώντας την ποικιλόμορφη ενίσχυση της εθνικής άμυνας όχι μόνο απόλυτα αναγκαία αλλά και κορυφαίας προτεραιότητας.

Ολόκληρος ο Ελληνισμός, μέσα ή έξω από την Ελλάδα και την Κύπρο, αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες, οι οποίες όταν αθροιστούν όλες μαζί είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο αποτροπής, στον απροκάλυπτο υβριδικό πόλεμο που κήρυξε εναντίον μας  η Τουρκία από τον Νοέμβριο του 2019 με το τουρκολιβυκό «μνημόνιο», τα «σύνορα της καρδιάς», τις «γαλάζιες πατρίδες» και άλλες εξωπραγματικές ανοησίες που είναι όλες καταδικασμένες να αποτύχουν μπροστά την εντεινόμενη. 
κινητοποίηση του όπου γης Ελληνισμού αλλά και των φιλελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.