Κυ. Μάι 5th, 2024

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός (video)

ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÊÁÉ ÐÏÑÅÉÁ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÓÔÇÍ ÍÅÁ ÓÌÕÑÍÇ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Eπεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη, με μολότοφ, πέτρες, χημικά και φωτιές σε κάδους κοντά στο αστυνομικό τμήμαΈνας αστυνομικός της Ομάδας Δράση τραυματίστηκε όταν του επιτέθηκε διαδηλωτής και σωριάστηκε στο έδαφος.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίας αστυνομικός (video)

Στη συνέχεια άλλοι διαδηλωτές τον κλώτσησαν, ενώ συνάδελφοί του έσπευσαν να τον σώσουν. Ασθενοφόρο παρέλαβε πριν από λίγο τον τραυματία. Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν την Κυριακή και έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως στις λεωφόρους Ελ. Βενιζέλου και Πλαστήρα, ενώ οδομαχίες σημειώθηκαν στους γύρω δρόμους.

Κάτοικοι της περιοχής, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης.

Κάτοικοι της περιοχής, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν. Οι διαδηλωτές κατευθύνονταν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης όταν ξέσπασαν τα επεισόδια.

EUROKINISSI

Στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στους δρόμους γύρω από την πλατεία.

EUROKINISSI

Ισχυρότατη ήταν η αστυνομική παρουσία, με συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ που μετέφερε εικόνα στα κεντρικά της, ενώ δρακόντεια μέτρα είχαν ληφθεί γύρω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι έχουν κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις βόμβες μολότοφ, ενώ στη διαδήλωση συμμετείχαν και άτομα με μπετόβεργες.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της αστυνομίας από τις 5:00 έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Τα δρομολόγια διεξάγονται μέχρι τον σταθμό της Παναγίτσας στο Παλαιό Φάληρο.