Πα. Μάι 3rd, 2024

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα σήμερα και αύριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από την ΕΜΥ, ο καιρός προβλέπεται να παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα σήμερα Κυριακή (11-06-2023) και αύριο Δευτέρα (12-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά καθώς ο καιρός θα σημειώσει ραγδαία επιδείνωση.

Πιο αναλυτικά, σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει αρχικά τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και το Βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά με έμφαση τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Αττική και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο τοπικά στην Θράκη, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις.