Κυ. Απρ 28th, 2024

‘Ερευνες για συνεργούς μετά το πιστολίδι στην Κόρινθο (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Oι σκηνές που παραπέμπουν σε αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ακροκόρινθο όταν σκληροί κακοποιοί άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών ύστερα από άγρια καταδίωξη.

Οι αρχές που ήταν στα ίχνη τους εδώ και μέρες έστησαν μπλόκο και επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Όταν κατάλαβαν ότι ήταν περικυκλωμένοι άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Στην συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν μέσα από χαράδρα.

Στην περιοχή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών ενώ από αέρος πετούσε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο κακοποιοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα ασθενοφόρα που είχαν σπεύσει στην περιοχή και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Κορίνθου και στο Θριάσειο.

Ο τρίτος δράστης συνελήφθη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ οι έρευνες ήταν σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών αλλά και για το κρησφύγετό τους.

Μέσα στο όχημα, εντοπίστηκε ένα καλάσνικοφ, ενώ οι ίδιοι φέρεται να εμπλέκονται σε ληστείες με πυροβολισμούς που έγιναν πριν από λίγους μήνες στην Μεσσηνία και στην Ήπειρο.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί ένοπλη ληστεία που διέπραξαν οι δράστες στις 2 Δεκεμβρίου 2019 σε τράπεζα, σε περιοχή της Μεσσηνίας, απ’ όπου αφαίρεσαν πάνω από 208.000 ευρώ, ενώ είχαν πυροβολήσει στο εσωτερικό του υποκαταστήματος με πιστόλι και πολεμικό τυφέκιο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για δύο από τα μέλη της συμμορίας, έναν από τους συλληφθέντες και έναν αναζητούμενο, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, στις 5 Αυγούστου 2019, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα. Παράλληλα, σε βάρος άλλου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, ληστεία και αρπαγή.

Σε έρευνες στις οικίες των δύο Ελλήνων που συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία και οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία, τα περισσότερα μέλη της συμμορίας είναι σεσημασμένα και έχουν απασχολήσει παλαιότερα για σοβαρά αδικήματα, όπως ληστείες, κλοπές και υποθέσεις περί όπλων και αλλοδαπών, ενώ ένας από τους αναζητούμενους έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στο μεταξύ, στους ‘Αγιους Θεόδωρους 44χρονος εμβόλισε περιπολικό και στη συνέχεια συνελήφθη για πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα.