Σα. Απρ 27th, 2024

Ευάγγελος Τουρνάς: Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο νέος Υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Ευάγγελος Τουρνάς είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου. Ο Ευάγγελος Τουρνάς είναι πτέραρχος εν αποστρατεία, ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας από τις 7 Μαρτίου 2013 έως  27 Φεβρουαρίου 2015.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς

Ο  νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γεννήθηκε Χανιά, ενώ εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980. Είναι απόφοιτος:

  • του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ)
  • της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ)
  • της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α)
  • του Air Command and Staff College των ΗΠΑ

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο νέος Υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Ο κύριος Τουρνάς βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες, καθώς μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια και τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, θα βρεθεί πιθανότατα αντιμέτωπος και με την μείωση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Περίπου 2.500 εποχικοί πυροσβέστες, μετά τις 31 Οκτωβρίου, θα βρεθούν και πάλι άνεργοι, με το κύριο αίτημα τους να είναι η 12 μηνη απασχόληση του και η ενεργοποίηση του άρθρου 15 του νόμου 3938/11, ώστε να γίνουν πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες εργάζονται μόνο 6 μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους 6 μήνες, λαμβάνουν το ποσό των 399 ευρώ για 3 μήνες, από το Ταμείο Ανεργίας.

Ευελπιστούμε, οι φωνές όλων των εποχικών πυροσβεστών αλλά και των πολιτών αυτής της χώρας, να φτάσουν μέχρι τα αυτιά των ιθυνόντων και να δοθεί επίσημη απάντηση τον επόμενο ένα μήνα, διότι η σύμβαση λήγει στις 31 Οκτωβρίου.