Κυ. Απρ 28th, 2024

Η κλιματική αλλαγή δείχνει το δόντια της στη Σικελία – Η Ελλάδα έχει οχυρωθεί σωστά; (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν για δεύτερη ημέρα τη Σικελία στη νότια Ιταλία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να προκληθούν κατολισθήσεις, ενώ δρόμοι και χωράφια πλημμύρισαν.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας Ilmeteo.it ανέφερε ότι τμήματα της Σικελίας και της Καλαβρίας πλήττονται από έναν σπάνιο για τη Μεσόγειο τυφώνα, τον αποκαλούμενο Medicane. Οι άνεμοι εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν αργότερα σήμερα, με ριπές που θα φτάνουν ακόμη και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό σήμερα για το βόρειο άκρο της Σικελίας και τη νότια Καλαβρία, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση σημαντικών ζημιών στις περιοχές αυτές. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε πολλές πόλεις και χωριά, δεκάδες πτήσεις αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό και τα δρομολόγια των φεριμπότ ματαιώθηκαν.

Η Ελλάδα έχει οχυρωθεί σωστά;

Να σημειωθεί πως τα φαινόμενα που επηρεάζουν το νότιο κομμάτι της Ιταλίας είναι και αυτά που συνήθως πλήττουν και την χώρα μας, η οποία βρίσκεται στον ίδιο παράλληλο που σημαίνει πως κλιματικά ζει ή θα ζήσει ίσως παρόμοια φαινόμενα.

Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και όπως και σε παλαιότερο άρθρο, όπου είχε γίνει αντίστοιχη αναφορά, η χώρα χρειάζεται θωράκιση, πυροσβέστες , πολιτική προστασία.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως αποδυναμώνεται η δύναμη του Πυροσβεστικού σώματος από την 31 Οκτωβρίου κατά 2.500 άτομα, μιας και λήγει η σύμβαση των συμβασιούχων πυροσβεστών, η οποία με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν θα επιμηκυνθεί ή αλλάξει (3938/11).

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν.
Ας ελπίσουμε πως η τύχη θα είναι με το μέρος της χώρας μας αυτή τη φορά.