Σα. Απρ 27th, 2024

Η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη στις Βρυξέλες, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας για την διάσκεψη αναφορικά με την Κυκλική Οικονομία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Βουλευτής Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, συμμετείχε ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην διάσκεψη για την κυκλική οικονομία στο φλαμανδικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες.

Η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, κατά την παρέμβαση της στην διάσκεψη, και ιδιαίτερα για το θέμα της δικτύωσης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η μετάβαση από την γραμμική στην κυκλική οικονομία απαιτεί αποτελεσματικό σχέδιο και  συγκεκριμένες δράσεις. Απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών,  της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων ώστε να ακολουθηθεί μια από  κάτω προς τα πάνω στρατηγική.»

Η κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, πρότεινε μεταξύ άλλων «την δημιουργία ενός mega-hub σε κάθε κράτος μέλος χρημοτοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της πορείας μετάβασης στην κυκλική οικονομία, για την δικτύωση με τα άλλα mega – hubs για την υιοθέτηση κοινών καλών πρακτικών, για την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, αλλά φυσικά και την συμβουλευτική στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.»

Η κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, ολοκλήρωσε την παρέμβαση της, αναφέροντας ότι «ο χρόνος πιέζει και απαιτείται να κινηθούμε πιο γρήγορα προς όφελος των πολιτών,  για την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά για την επίτευξη τη Βιώσιμης Ανάπτυξης».