Σα. Μάι 4th, 2024

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας δίπλα στους σεισμοπαθείς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Από την πρώτη στιγμή, μετά τον ισχυρό σεισμό, 5,6 ρίχτερ στην Αλβανία, από τον οποίο τραυματίστηκαν άνθρωποι και έπαθαν σοβαρές ζημιές σπίτια στις περιοχές των Τιράνων και του Δυρραχίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας βρέθηκε δίπλα στους σεισμοπαθείς.

Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, που κυριεύεται από την αγάπη προς το συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τον πάσχοντα, ενεργοποιήθηκε αμέσως για να βοηθήσει και να στηρίξει, καλώντας όλους να συμβάλλουν, ώστε να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν το συντομότερο η δύσκολη αυτή κατάσταση, που δημιούργησε φόβο στους ανθρώπους και ακόμη χειρότερα αρκετοί ξεσπιτώθηκαν.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, αφού συνιστά ψυχραιμία, ώστε να ξεπεραστεί το συναίσθημα του άγχους, ξεκίνησε ήδη την ενίσχυση των πληγέντων.

Σε πρώτη φάση ενισχύει τους σεισμοπαθείς με τρόφιμα και ρουχισμό και άμεσα θα συμβάλλει στη φιλοξενία κάποιων από αυτούς, που έμειναν άστεγοι.

Η ευαισθησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, κινητοποιεί γρήγορα τα αντανακλαστικά της και η συμβολή της είναι καθοριστικής σημασίας και σε ηθικό επίπεδο, αλλά και από την άποψη κάλυψης υλικών αναγκών.

Η καρδιά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, πονετική, σπλαχνική, ευεργετική προς όλους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, συγκινείται βαθιά μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και πάλλεται, κυρίως την ώρα των δοκιμασιών, μέσα στους μελωδικούς χτύπους της αγάπης, χαρίζοντας γαλήνη στους ταλαιπωρημένους.

sismopatis2
sismopatis3