Τρ. Μαρ 19th, 2024

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Δεν θα επιτρέψουμε καμία εμπορευματοποίηση και εργαλειοποίηση ιατρικών πράξεων από ΚΑΝΕΝΑΝ!!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μάρτυρεςπαραλογισμού εκ μέρους του Υπουργού Υγείας κου Πλεύρη σχετικά με τη κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου από ιατρό και την απευθείας αγορά του από τα φαρμακεία.

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα, όπου η Εποχική γρίπη, ο RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – σε βρέφη και παιδιά) και η COVID-19 θα συγκατοικούν μαζί μας. Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι πολίτες έχουν απόλυτη ανάγκη την ιατρική συμβουλή βάσει των κλινικών ενδείξεων για κάθε εμβολιασμό.

Σε κάθε εμβολιασμό COVID-19 υπήρχε υπεύθυνος ιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο. Έως τώρα, για κάθε αντιγριπικό εμβολιασμό, ο ιατρός βάζοντας την υπογραφή του, πιστοποιούσε την ανάγκη του εμβολιασμού, βάσει των κλινικών ενδείξεων και των διεθνών συστάσεων.

Την ώρα που επιχειρείται μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσει ο θεσμός του προσωπικού ιατρού, αφαιρείται από τον ίδιο τον ιατρό ένα από τα βασικότερα συστατικά ΠΡΟΛΗΨΗΣστη Δημόσια Υγεία.

Η λήψη ιστορικού, η κλινική εξέταση, η διάγνωση και η θεραπεία αποτελούν ιατρικές πράξεις πλαισιωμένες με ιατρική ευθύνη και κατοχυρωμένες νομικά. Δεν θα επιτρέψουμε καμία εμπορευματοποίηση και εργαλειοποίηση ιατρικών πράξεων από ΚΑΝΕΝΑΝ!!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προτρέπει κάθετα και ανεπιφύλακτα στους πολίτες να συνεχίσουν να απευθύνονται στον ιατρό τους για τον εμβολιασμό τους, όπως και για κάθε θέμα υγείας.